Snabbfakta

    • Göteborg

Ansök senast: 2022-11-12

Lead Project Manager, PMO

Publicerad 2022-08-14

 

Vår vision - Rent vatten för alla!

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara. Men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla. Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer.

Nu letar vi efter dig som vill bidra till en renare planet i en projektledarposition.

Lead Project Manager, PMO
Göteborg

Nordic Water är ett ingenjörsföretag med passion för att utveckla innovativa, tekniska lösningar och produkter som revolutionerar vår bransch. Vi erbjuder ett varierat och självständigt arbete för dig som gillar att vara ute där det händer.

Vattenrening är ett snabbt växande område där Nordic Water är en av de största aktörerna på en global marknad. Vi ger våra anställda stort ansvar och utvecklingsmöjligheter. I rollen som Lead Project Manager kommer du att vara en del av teamet som utvecklar Nordic Waters globala verksamhet.

Om rollen
PMO (Project Management Office) är ett relativt nytt team inom säljorganisationen som ansvarar för att stödja säljteamet under försäljningsfasen samt har fulla ansvaret för utförandefasen av våra större globala projekt. För att lyckas i rollen som Lead Project Manager måste du vara en affärsinriktad problemlösare, där struktur, samarbete och ansvar är av största vikt för dig. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, som hur du driver arbetet framåt, tar ägarskap, kommunikation och teamwork. 

Teamet anpassas dynamiskt beroende på varje projekt. Det kommer att framförallt bestå av kollegor ifrån Operations-teamet som ansvarar för teknisk support, produktion, kvalitetssäkring och logistik.

Resor kommer att vara en del av rollen, både nationellt och internationellt.

Dina viktigaste fokusområden

  • Försäljningsfas: Genom samarbete med de regionala säljcheferna definierar du omfattning och risk, kassaflödesanalys, granskning av kontrakt samt samarbetar med försäljning för att säkerställa acceptabla villkor både ur tekniskt och kommersiellt perspektiv.
     
  • Utförandefas: Som en av huvudprojektledarna för PMO-teamet kommer du att ha det fulla ansvaret för att genomföra och leverera större projekt enligt avtal, i samarbete med PMO och Operations-teamet. Du kommer att ha det fulla ansvaret för projektbudget, hantering av kontrakt och kontraktsvillkor samt kundrelationer.

 

Vi erbjuder
För dig med tidigare erfarenhet av projektledning är detta en spännande och intressant roll i ett snabbt växande område. Du erbjuds en öppen och dynamisk arbetsplats med högt tempo och engagerade kollegor. Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. – Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Kvalifikationer
Du har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet. Vi ser också att du har erfarenhet av att leda större projekt, gärna i en internationell miljö och vill arbeta med ständiga förbättringar. Förutom det har du också: 

  • Erfarenhet av att leda projektbudgetering och Cost Control, kontrakthantering och riskhantering
  • Förståelse för definitioner och juridiska formuleringar i ett kontrakt
  • Ingen prestige i att vara praktisk i ditt arbete
  • Svenska och engelska som affärsspråk, ytterligare språkkunskaper är meriterande

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Nicole Diener,
0735-258 686, på Intenso Teknikrekrytering.

Välkommen med din ansökan! 

 

Om företaget
Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Holland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 200 anställda.

Läs mer om oss på www.nordicwater.com/sv eller www.sulzer.com