Snabbfakta

  • Göteborg

Ansök senast: 2024-02-02

Lead Engineer

Publicerad 2023-09-05

Är du en ingenjör eller produktutvecklare idag och känner dig redo för att ta nästa steg?

Vill du arbeta med att projektleda användarnära produkter som förenklar människors vardag, tillsammans med ett riktigt härligt team? Då har vi ett uppdrag för dig!

Rollen som lead engineer, uppdragsledare, group design leader (GDL), task leader eller system engineer - ja kärt barn har många namn, är mycket varierande och passar dig som vill arbeta proaktivt och som inte är rädd för att hugga i där det krävs! För att trivas tror vi att gillar du teknik, projektledning och har ett stort driv framåt. Genom din sociala kompetens har du lätt för att förmedla ditt budskap, lyssna till andra och anpassa dig efter nya omständigheter.

Som lead engineer hos oss eller ute hos kund kommer du, tillsammans med ditt team, få driva och projektleda dina komponenter framåt i utvecklingsprocessen. Arbetat utförs i en internationell miljö i nära samarbete med leverantörer, inköp, design, beredning och projekt. I uppdraget kommer du att ställas inför olika utmaningar varje dag och får i utbyte en fantastisk möjlighet att utvecklas och skapa nya erfarenheter!

CHECKLIST

Du kommer att lära dig massor hos oss och i uppdrag men innan vi arbetar tillsammans ser vi att du har med dig erfarenheter:

   • B.Sc eller M.Sc inom Maskinteknik, Produktutveckling, Automotive etc.
   • Minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet av uppdragsledning eller konstruktion
   • Erfarenhet av CAD, CATIA V5/ PTC Creo
   • Fordonsindustrin, underleverantörer etc.
   • Goda kunskaper om tillverkningsmetoder för moderna material

   MERITERANDE ERFARENHET

   • Agila metoder & arbetssätt, SAFe
   • Scrum Master
   • KDP

   VILKA ÄR VI?
   Som arbetsgivare har vi gjort oss kända för vårt personliga klimat och en kultur med stor öppenhet, delaktighet och med mycket energi. Vi ser våra anställda som vår viktigaste tillgång.

   Vi levererar spetskompetens inom områden som produktutveckling, UX, industriell IT, embedded, produktionsteknik och projektledning. Vi erbjuder både konsulter på plats hos kunden och projektuppdrag från våra lokala kontor. Erbjudandet sträcker sig från första produktskiss ända fram till tillverkning.

   Som konsult hos oss har du möjlighet att prova på olika branscher och teknikområden, du kommer att delta i och driva projekt som ligger i teknisk framkant och utveckla produkter för en bättre morgondag. Våra kunder är världsledande produktbolag inom flera olika branscher, men majoriteten finns idag inom fordonsindustrin i Västsverige.

   Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag över 300 anställda.
   Vi finns även i USA och Norge.

   VAD KAN VI ERBJUDA?
   Vi tycker om att göra saker ihop och strävar efter en bra mix av jobb och fritid.Det kan vara AWs, event, träningsaktiviteter, alpresor eller inspirationsföreläsningar. Vi har gjort många roliga resor ihop och förra gången seglade vi i Kroatien, vilket var fantastiskt att få uppleva tillsammans.
   Och JA – vi har både en egen foodtruck och ett eget band :)

   Kompetensutveckling har alltid varit viktigt för oss och förutom utvecklingsmöjligheter i ditt konsultuppdrag och diverse tekniska utbildningar har vi interna program för personlig utveckling. Flow by Sigma är ett program som fokuserar på bl.a balans i vardagen, hur man sätter och når personliga mål och hur man hanterar förändringar. Vi har även ett mentorsprogram som startar upp varje år med ett antal mentorer och adepter. Vi erbjuder också Linkedin Learning licenser för de som är intresserade av digitala självstudier.

   SIGMA GROUP
   Som en del av Sigmagruppen erbjuder vi det bästa av två världar; stabilitet och entreprenörsanda. Sigma består av ett flertal bolag inom olika tekniska kompetensområden och har idag över 3500 anställda och verksamhet i 11 länder. Detta gör oss till Sveriges största privatägda konsultgrupp.

   Livet är för kort för att inte arbeta på en grym arbetsplats - kom och jobba med oss, ett bolag med mycket hjärta och vi-känsla!

   Ansökningar hanteras löpande.

   Kontakt

   För mer information kontakta

   Kim Stockman,
   +46 702118092
   kim.stockman@sigma.se

   Liknande jobb:

   • Västerås
   • Heltid