Snabbfakta

    • Göteborg

Ansök senast: 2023-02-07

Lead Engineer

Publicerad 2022-04-13

TJÄNSTEN

Som Lead Engineer har du ett brett ansvarsområde med uppgift att tillsammans med övriga i teamet driva och projektleda dina komponenter eller uppgifter/projekt framåt i utvecklingsprocessen. Arbetet utförs i en internationell miljö i nära samarbete med leverantörer, inköp, design, beredning, eftermarknad, produktion och projekt. I uppdraget kommer du att ställas inför olika utmaningar varje dag och får i utbyte en fantastisk möjlighet att utvecklas och skapa nya erfarenheter!

PERSONLIGHET & KOMPETENS

För att komma till din rätt i den här typen av roll eller tjänst, så är du en teamspelare! Vi lägger stor vikt vid social kompetens då det ofta är en avgörande faktor i ett team.

För att du ska trivas som bäst tycker du om teknik och projektledning samt att jobba tvärfunktionellt. Att ha många kontakter samt att vara en i gänget som driver utvecklingen framåt i god laganda är din vardag i den här rollen.

Rollen som uppdragsledare, lead engineer, group design leader (GDL), task leader, system engineer, developer (kärt barn har många namn) är mycket varierande och passar dig som vill arbeta proaktivt men som samtidigt inte är rädd för att hugga i där det krävs just för stunden i ett projekt. Genom din sociala kompetens har du lätt för att förmedla ditt budskap, lyssna till andra och anpassa dig efter nya omständigheter.

ERFARENHETSKRAV

B.Sc eller M.Sc inom Maskinteknik, Produktutveckling, Automotive etc.

1-2 års relevant arbetslivserfarenhet av uppdragsledning eller konstruktion

Fordonsindustrin, underleverantörer etc.

Goda kunskaper om tillverkningsmetoder för moderna material

MERITERANDE ERFARENHET

Agila metoder & arbetssätt, SAFe

Scrum Master

CREO

Projektledning

OM SIGMA INDUSTRY WEST

Som arbetsgivare har vi gjort oss kända för vårt personliga klimat och en kultur med stor öppenhet, delaktighet och med mycket energi. Vi tycker om att göra saker ihop och strävar efter en bra mix av jobb och fritid.Det kan vara AWs, event, träningsaktiviteter, alpresor eller inspirationsföreläsningar. Vi har gjort många roliga resor ihop och förra gången seglade vi i Kroatien, vilket var fantastiskt att få uppleva tillsammans. Och JA – vi har både en egen foodtruck och ett eget band :)

Kompetensutveckling har alltid varit viktigt för oss, förutom utvecklingsmöjligheter i ditt konsultuppdrag och diverse tekniska utbildningar har vi också interna program för personlig utveckling. "Flow by Sigma" är ett program som fokuserar på bl.a balans i vardagen, hur man sätter och når personliga mål och hur man hanterar förändringar. Vi har även ett mentorsprogram "Mentor by Sigma" som startar upp varje år med ett antal mentorer och adepter. Vi erbjuder också Linkedin Learning licenser för de som är intresserade av digitala självstudier.

Sedan starten 2014 har vi haft en fantastisk utveckling. Tillsammans med våra dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine är vi idag över 300 anställda.

Vi finns även i USA och Norge.

Våra anställda får möjligheten att arbeta inom flera olika områden hos våra världsledande kunder - helt enkelt det bästa med att vara konsult - men med tryggheten från en och samma arbetsgivare! Vi levererar spetskompetens inom områden som produktutveckling, UX & Design, PLM, industriell IT, produktionsteknik och projektledning. Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande och varierande uppdrag på plats hos kunden eller i projektuppdrag från vårat härliga kontor beläget i hjärtat av Lindholmen Sciencepark.

Vi tror att självbestämmande, delaktighet och inflytande skapar den motivation som krävs för att du ska lyckas nå dina personliga mål. Våra medarbetare har valt oss som arbetsgivare för att vi delar just denna syn på karriären, framtiden och livet i stort - och framför allt så ska vi ha kul på vägen!

SIGMA GROUP

Som en del av Sigmagruppen erbjuder vi det bästa av två världar; stabilitet och entreprenörsanda. Sigma består av ett flertal bolag inom olika tekniska kompetensområden och har idag över 4500 anställda och verksamhet i 14 länder. Detta gör oss till Sveriges största privatägda konsultgrupp.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM

Ansökningar hanteras löpande.

Vi är också öppna för partnerupplägg för denna tjänst.

Kontakt

För mer information kontakta

Anders Svenninghed,
+46 732411050
anders.svenninghed@sigma.se

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-06
  • Luleå
Publicerad: 2022-09-19
  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2022-09-30
  • Borås
  • Heltid