Snabbfakta

    • Karlsborg

Kategorier:

  • Kemi och bioteknik
  • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2021-12-06

Laborant

Publicerad 2021-10-07

Har du ett intresse för kvalitetsfokuserat arbete där du ges möjlighet att delta i förbättringsarbete av våra produkter samt med mycket kundkontakter? Vill du arbeta på en avdelning med omväxlande arbete, starkt kundfokus och teamkänsla? Här finns möjligheten till en spännande utmaning i ett av regionens största företag och tillsammans med oss utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid!

Vi söker nu en Laborant till Laboratoriet Produktkvalitet som ansvarar för daglig kvalitetskontroll av våra pappers-produkter vid produktionsenheten i Karlsborg, Norrbotten. Vi utför också uppdrag åt övriga enheter inom koncernen. Sektionen fyller en viktig funktion inom produktionsenhetens kvalitetsarbete och består idag av 7st personer. Arbetsuppgifterna består främst i:

- Kvalitetskontroll av egna samt externa produkter med provning och utvärdering

- Beräkning och rapportering av analysresultat

- Involverad för att utvärdera nya produkter

- Upprätta och uppdatera metodbeskrivningar

- Utfärda kundcertifikat

- Kontroll av instrument inom arbetsområdet

- Utveckling av laboratoriets databas/rapportsystem

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning. Tjänsten är på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Placeringsort Karlsborg, Norrbotten.

Kvalifikationer

Du har Tekniskt/Naturvetenskapligt gymnasium alternativt annan gymnasieutbildning samt flerårig arbetslivserfarenhet inom laboratorieverksamhet. Viktigt att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.


Meriterande är erfarenhet från kvalitetsarbete på laboratorium och/eller erfarenhet från processindustri eller massa-/papperstillverkning.

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann samt kvalitets- och servicemedveten vilket är avgörande för att laboratoriet ska leverera kvalitetssäkrade resultat. Vidare är du analytiskt lagd och har en problemlösande förmåga samt driver arbetet självständigt och strukturerat på så sätt att du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Arbetet ställer också krav på att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra då du kommer jobba tillsammans i teamet samt med andra avdelningar, inom Karlsborg men också mot kund.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Emma Englund, Section Manager Laboratory Product Quality, tel 0923-663 56 alt emma.englund@billerudkorsnas.com

Liknande jobb

Publicerad: 2021-10-13
  • Vansbro
  • Heltid
Publicerad: 2021-09-06
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2021-09-12
  • Örnsköldsvik
  • Heltid