Snabbfakta

  • Södertälje
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2022-09-30

Labbingenjör inom kvalitetskontroll till Södertälje och Strängnäs

Publicerad 2022-09-14

arbetsbeskrivning.

Rollen som laboratorieingenjör innebär att du kvalitetssäkrar läkemedel, råvaror och/eller mikrobiologiska parametrar. Du jobbar huvudsakligen praktiskt laborativt men du har även administrativa uppgifter, underhållet labbet och utför service på analysinstrument. När du avancerar i din roll kan du få större ansvar så som instrumentansvar, driver förbättringsarbeten eller utreder avvikelser.

Kravprofilen för denna positionen omfattar att du kan (1)flytande svenska och engelska, uppfyller nivå B2 (CEFR). Du har (2) en naturvetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning som är färdigställd(eller snart färdigställd) och motsvarar minst en 3 årig utbildning. Det är meriterande om du har tidigare (I) erfarenhet av laborativt arbete, (II) GMP / GLP, (III) registrering/hantering av prover i mjukvara och (IV) ett intresse för teknik/analysinstrument.

Randstad är världsledande inom konsultering, rekrytering, bemanning och HR. Inom Randstad Professional arbetar vi på Randstad Life Sciences. Vi är specialister för specialister, vilket innebär att våra konsultchefer har en naturvetenskaplig bakgrund och erfarenhet inom industrin. Vi har jobbat i många av de roller vi tillsätter, och har varit på de arbetsplatser vi samarbetar med. Det är detta vi menar när vi säger att vi är specialister för specialister.

Du väljer själv vad du vill göra av möjligheterna som rollen som konsult tillför. Huruvida du vill vara kvar på ditt uppdrag under en lång tid eller vill prova på många olika tjänster inom industrin väljer du helt själv, och din konsultchef stöttar dig på karriärens väg.

erfarenhet.

Vi främjar mångfald och söker både personer med senior kompetens och nyligen examinerade.

kvalifikationer.

Grundkrav 
 • Flytande Engelska & Svenska (minst B2 nivå CEFR)
 • Minst 3 årig naturvetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning som är färdigställd(eller snart färdigställd)
Meriterande med tidigare erfarenhet av
 • Laborativt arbete (Arbetslivserfarenhet, Exjobb, sommarjobb)
 • GMP / GLP (Regelverk)
 • Hantering & registrering av prover i mjukvara (exempelvis lims)
 • Ett intresse för teknik/analysinstrument

ansvarsområde.

Ditt huvudansvar är att utföra analyser som kvalitetssäkrar antingen produkter, råvaror eller produktionsmiljö (mikrobiologi). I ditt dagliga arbete så tar praktiskt laborativt arbete upp ca 60-70% av din tid, men kan variera beroende på uppdrag. Huvudsakligen förekommer 3 olika typer av laboratorier i ett läkemedelsföretag. 

 1. Biokemist
  Där är kromatografi väldigt vanligt, exempelvis HPLC & LC-MS.
 2. Råvaror
  Kvalitetssäkrar olika råvaror som är påväg in till produktionen. Ofta våtkemiska metoder som följer regelverk så som Europeiska / Amerikanska farmakopéerna. 
 3. Mikrobiologi
  Kontrollerar omgivningshygienprover, produkter & råvaror efter okända mikroorganismer.
  Säkerställer att produktionsmiljön uppfyller ställda miljökrav.
Utöver att det laborativa arbetet så förekommer administrativa uppgifter, förbättringsarbete och små projekt. När du avancerar i rollen kan du få möjlighet att ta på dig större ansvar vad gäller ansvar för förbättringar, avvikelser, instrument eller analysmetoder. Vi på Randstad Life Science tillåter också kompetensutveckling genom utbildningar som du får tillgång till efter att ha jobbat i totalt ett år hos oss. 

ansökan.

Skicka in din ansökan senast 30 September. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Därför kan det vara till din fördel att skicka in din ansökan snabbare! Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-08-26
 • Uppsala län
 • Heltid
Publicerad: 2022-09-15
 • Uppsala
 • Heltid