Snabbfakta

  • Göteborg

Ansök senast: 2023-05-16

Kvalitetsingenjör

Publicerad 2023-02-15

Kvalitetsingenjör
till vår verksamhet i Göteborg

Vill du vara med och bidra till en renare värld och utvecklas inom internationell försäljning i ett miljötekniskt företag? Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara, men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla. 

Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer. Hållbarhet ligger i vårt DNA och har alltid varit drivkraften i vår verksamhet. 

Är du vår nya teammedlem? 

Vi erbjuder
Som kvalitetsingenjör får du följa ett tydligt introduktionsprogram där du under första tiden går bredvid en erfaren och kunnig kollega. Efter introduktion kommer du att jobba tillsammans med kollegor i ett sammansvetsat team. Vi erbjuder ett ständigt lärande med regelbunden möjlighet att utmanas och utvecklas i din roll. För rätt person erbjuder vi anställning i en sammansvetsad arbetsgrupp i ett framgångsrikt och lönsamt företag där arbetsmiljön präglas av variation, dynamik och en fartfylld vardag.

Förutom spännande arbetsuppgifter får du även ta del av ett förmånligt friskvårdspaket och en mängd fördelar kopplat till ditt välmående så som friskvårdsbidrag och en timme träning i veckan på arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med möjlighet att jobba hemifrån några dagar i veckan.

Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. – Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Om arbetet
Som kvalitetsingenjör kommer du ha kontakt med hela organisationen. Du rapporterar direkt till kvalitetschefen och är en del av teamet inom Kvalitet och Health and Safety. 

Du kommer att vara med i hanteringen av reklamationer och kvalitetsärenden, påverka processer och hitta lösningar på problem som uppstår. Du är delaktig i kvalitetsförbättrande projekt, genomför grundorsaksanalyser, problemlösning och uppföljning i en rad frågor där du involverar kollegor och berörda parter vid behov. Med hjälp av dina analyser identifierar du komplexa problem och hjälper organisationen i processen att hitta lösningar till rotorsakerna.  

Du skapar och uppdaterar kvalitetsdokument, hanterar processavvikelser och arbetar med ständiga förbättringar av våra interna processer. Genom att utvärdera och använda definierade metoder, verktyg och processer ser du till att kvalitetssäkringsrutiner och processer finns, samt bidrar till att utveckla en stark kvalitetskultur inom din enhet. 

Du stöttar även verksamheten i att förbättra och underhålla kvalitetsledningssystemet som en del av ditt arbete. 

Tjänsten kan innebära resor.

Anställningsort: Göteborg

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Arbeta med avvikelsehantering, utredningar samt reklamationshantering
 • Delta i och sammanställa rapporter, rotorsaksutredningar vid exempelvis reklamationer eller avvikelser  
 • Sammanställa och analysera data från verksamheten
 • Vara delaktig vid internrevisioner och externa revisioner
 • Medverka och upprätthålla ledningssystem
 • Stödja organisationen avseende kvalitetssäkring 
 • Ge kvalitetsstöd i samband med dokumenthantering 
 • Supportera dina kollegor i implementering av kvalitetsdokument 
 • Samarbeta med alla avdelningar för att utveckla och implementera kvalitetskontroller samt arbeta med ständiga förbättringar  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta nära produktion och leverantörer med kvalitetsfrågor. Rollen kräver en kunnig person med god praktisk erfarenhet och förståelse för både den kommersiella och tekniska sidan av kvalitetsarbete inom producerande verksamhet. 

Vi ser helst att du har ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning alternativt motsvarande erfarenhet av kvalitetsarbete främst inom ISO 9001 och ISO 14001. Du har vana att dokumentera ditt arbete, skriva instruktioner och utbilda kollegor om kvalitetssystem. God svenska och engelska i både tal och skrift är krav för tjänsten, likaså B-körkort samt kunskap i Officepaketet. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en självgående och driven teamplayer med en vilja att utvecklas. Som person är du strukturerad, flexibel och har förmåga att arbeta parallellt med olika arbetsuppgifter. Du är noggrann och tar ansvar för ditt eget arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team. Du är en god administratör, är trygg med dig själv och har god förmåga att kommunicera både internt och externt. 

Med ett stort teknikintresse och analytisk förmåga tar du dig an jobbet med bravur och genom att ta din plats i teamet lägger du stor vikt vid att skapa och vårda relationer. Du stimuleras av att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med övriga medarbetare.

Meriterande

 • Hantera kundreklamationer såsom att ta emot, fördelar och följer upp mot kund och internt
 • Utveckla och implementera processer
 • Genomfört revisioner internt och externt
 • Leda förbättringsprojekt
 • ISO 45001 
 • ISO 3834 
 • Har du kunskap om olika stålstandarder ser vi det som meriterande

Kontakt
Kontakta Global QSH Manager Therese Möller Andersson på +46 (0)704 20 18 85 vid frågor om tjänsten.

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. 

Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 220 anställda. 

Läs mer om oss här: www.nordicwater.com/sv, www.sulzer.com

Liknande jobb:

 • Gotland N
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-08
 • Västerås
 • Heltid