Snabbfakta

  • Oskarshamn

Ansök senast: 2023-01-13

Kvalitetsingenjör – Mekanik

Publicerad 2022-11-14

Om tjänsten


Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en drivande och engagerad kvalitetsingenjör

Här kommer du att arbeta

SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, en i Östhammars kommun och en i Oskarshamns kommun. Vi planerar att bygga ut dessa anläggningar samt uppföra en tredje, för använt kärnbränsle, i Östhammars kommun.

Inom SKB:s avdelning Teknik , som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheterna Konstruktionsstöd , Bygg och berg , El och automation  samt Mekanisk teknik.

På Mekanisk teknik har vi det företagsövergripande ansvaret för: konstruktion, beräkning, verifiering och validering inom området mekanisk teknik (omfattande till exempel process, lyft, skadehantering, material, ventilation och värme).

Nu söker vi en kvalitetsingenjör inom mekanik som kommer att arbeta tillsammans med våra konstruktörer för att säkerställa att de befintliga och kommande anläggningarna uppfyller relevanta kvalitetskrav.

Din primära uppgift kommer att vara att utföra arbete mot mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab. Du har även övergripande ansvar för QC-Mekanik mot övriga anläggningar samt har kontakten mot ackrediterat kontrollorgan inom berört område

Vad du kommer att göra

 • Medverka till att externa krav och interna kvalitetskrav uppfylls
 • Genomföra kvalitetsbedömningar av mekaniska komponenter vid anskaffning
 • Bevaka  och utgöra support mot uppdateringar i regelverk, standarder och normer
 •  Aktivt delta i och driva kvalitetsutvecklingen av konstruktionskontorets interna processer inom fackområdet
 • Medverka vid upphandling/egentillverkning av mekaniska anordningar och installationer
 • Ta fram underlag för kontrolldokumentation
 • Granska tillverkningsunderlag, kvalificeringsprocesser samt styrning och ledning av QC-resurser

Din bakgrund


Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • Utbildning på lägst högskolenivå med inriktning mekanik/maskin eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Kunskap om metoder för kvalitetsstyrning
 • Anläggnings-, system- och komponentkännedom inom el mekanik
 • Erfarenhet av arbete mot PED och dess harmoniserade standarder
 • Erfarenhet av kontroll av svetsade komponenter och installationer
 • Erfarenhet av SS-EN1090

Det är meriterande om du har

 • Kännedom om kravbild för kärntekniska anläggningar
 • Kännedom om SSMFS
 • Svetsteknisk kompetens/ erfarenhet motsvarande minst IWS

Som person är du initiativtagande och driver självständigt dina processer framåt och hittar nya vägar för att slutföra din uppgift och uppnå resultat. Vidare ser vi att du är uthållig, att du har en förmåga att förbli motiverad i ett längre perspektiv. Då vi är en kärnteknisk verksamhet har vi stort fokus på säkerhet och kvalitet, vilket präglar dig som medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Mer information


Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss. 

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exemple friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg. 

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Peter Larsson, 070-364 98 11,  peter.larsson2@skb.se

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Andreas Nordgren, 070-002 67 97  andreas1.nordgren@vattenfall.com

 Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson 070-325 09 15.

Placeringsort: Oskarshamn

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 29: november 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss


Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.

SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.

Vi ser fram emot din ansökan!


Liknande jobb: