Snabbfakta

    • Bispgarden

Ansök senast: 2023-10-20

Kontrollrumsingenjör

Publicerad 2023-08-21

Om tjänsten


Nu söker Vattenfall Vattenkraft en skiftgående kontrollrumsingenjör till vår produktionscentral i Bispgården! Här blir du del av ett rutinerat team och du kommer att utvecklas i din yrkesroll tillsammans med erfarna kollegor. Från den här produktionscentralen ansvarar vi för fjärrstyrning och övervakning av Vattenfalls vattenkraftverk i Ångermanälven, Indalsälven, Gimån, Dalälven och Göta älv, våra småskaliga kraftstationer samt fiskodlingar.

Om arbetet
Arbetet i en produktionscentral innebär att man hela tiden är involverad med andra parter, interna så väl som externa. Vi är en servicefunktion och navet mellan efterfrågan och leverans av fossilfri elproduktion från vattenkraft.

Som kontrollrumsingenjör ansvarar du för vattenhushållningsbestämmelser och agerar driftledare för el- och vattenvägsarbeten inom angivna kopplingsgränser. Fler exempel på arbetsuppgifter är driftorderskrivning, behandling av inkommande arbetsbegäran och att ta fram produktionsstatistik för våra vattenkraftsanläggningar. Arbetet innebär mycket kommunikation via olika stödsystem, telefon och mail.

Vi är ett engagerat team som bemannar produktionscentralen dygnet runt. Vi arbetar både i team och på egen hand. Ensamarbetet ställer krav på att du är trygg i din roll och att du arbetar noggrant utifrån givna rutiner och instruktioner.


Din bakgrund


Dina personliga egenskaper är viktiga, vi söker dig som är trygg, lugn, strukturerad och kommunikativ. Du kommer att arbeta med ett flertal olika system och hantera stora mängder av information, det är därför viktigt att du har mycket god IT- och telefonvana och att du kan skapa och behålla ordning och reda kring ditt arbete, även i pressade situationer.

I grunden har du elkraftteknisk utbildning, gärna på högskolenivå, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av produktions-/drifttekniskt arbete och vattenkraft. Erfarenhet av att arbeta som exempelvis operatör eller ingenjör i driftcentral eller kontrollrum är ett plus. Du talar och skriver god svenska och engelska. Du behöver B-körkort, resor i arbetet förekommer.


Mer information


Placeringsort
Bispgården, det krävs att du bor inom pendlingsavstånd från produktionscentralen på grund av skiftarbetet.

Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Ingrid Esbjörnsson, 072-506 26 55. Fackliga företrädare är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Känns det här som ett jobb för dig?
För att förverkliga målet om ett fossilfritt liv behöver vi ta vara på olika perspektiv, erfarenheter och färdigheter. Vi behöver tänkare, skapare, utvecklare, problemlösare och en lång rad andra roller med en sak gemensamt - att alla bidrar med sin unika talang och frigör just sina superkrafter i teamet. Vi arbetar mot vårt gemensamma mål i en förstklassig arbetsmiljö där alla ska få känna sig jämlika och inkluderade.

Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 24 september, 2023. Har du frågor, kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

#Vattenfall


Om oss


Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! 


Liknande jobb:

  • Jönköping
  • Uppsala
  • Heltid
Publicerad: 2023-08-31
  • Jordbro