Ansök senast: 2021-10-01

Kontrollanläggningsingenjör - hjälpkraft/ lokalkraft till Svenska kraftnät

Publicerad 2021-08-02

Vill du arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö där du bidrar med din kompetens och blir en viktig länk i arbetet för att hela Sverige lyser? Vi söker nu en kontrollanläggningsingenjör med fokus på hjälpkraft och lokalkraft.

Om tjänsten

Svenska kraftnät söker nu dig som har ett stort teknikintresse, har god kunskap om lokal- och hjälpkraftsanläggningar och som vill använda och utveckla den kompetensen ytterligare. Du kommer att tillhöra enheten Stationsautomation som för närvarande består av 20 personer och vars främsta uppgift är att stödja investeringsverksamheten inom Svenska kraftnät med teknisk kompetens samt vara en tydlig kravställare på den tekniska utformningen av våra anläggningar.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Det kan också finnas möjlighet att placeras på något av våra lokalkontor i Sundsvall eller Sollefteå.
Inrikes och utrikes resor förekommer i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som kontrollanläggningsingenjör inom lokal- och hjälpkraft kommer du främst att ansvara för principerna för lokalkraft, hjälpkraft och montage av kontrollanläggningen för transmissionsstationer hos Svenska kraftnät. Tillsammans med kollegor på enheten tar du fram Svenska kraftnäts kravställning. Du kommer att arbeta med uppdateringar och framtagning av nya tekniska riktlinjer för lokalkraft, hjälpkraft och montage av kontrollanläggningen. I projektverksamheten kommer du att granska 400 V ställverksutformning, kontrollanläggning/styrsystem för lokalkraft/hjälpkraft och delta på FAT, SAT och besiktningar av dessa anläggningar. Vidare kommer du att rita/ta fram lokalkraftsscheman samt granska dimensionering av dessa anläggningar, belastningsberäkningar/selektivplaner. I rollen ingår även att stötta vår underhållsverksamhet i kontrollanläggningsfrågor inom lokalkraft, hjälpkraft och montage samt att arbeta med metoder för kvalitetssäkring av leveranser av lokal- och hjälpkraft.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom elkraft eller på annat sätt förvärvade kunskaper motsvarande detta.
Vidare har du:

 • flera års erfarenhet av att arbeta med lokalkraft- och hjälpkraftsanläggningar, gärna inom energi eller industrisektorn
 • B-körkort
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • arbetat med lokalkraft och hjälpkraftsanläggningar inom region- eller transmissionsnätet med kunskaper om anslutningar till oklindning
 • kunskaper om TN-S och TN-C system
 • kunskap om standarder inom lokalkraft/hjälpkraft, elinstallationsregler och montageprinciper för kontrollanläggning
 • kunskap om anslutande spänning i lokaltransformator (distributionsspänning)
 • kunskap Transformatortyper, nollpunktsbildare, jordningssystem (spoljordardade system, nollpunktsmotstånd och reaktor eller annan utformning)
 • kunskap inom 20, 11 kV och 400 V kablar, förläggning av kontrollkabel, dimensionering osv.
 • kunskaper på montageprinciper av kontrollanläggning för transmissionsnät eller regionnät

Dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen söker vi dig som kan arbeta självständigt och som trivs med det. Som person har du hög ansvarskänsla och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter blir gjorda samt driver dina processer framåt. Du känner dig bekväm med att fatta egna beslut och är lösningsfokuserad. Då rollen innebär att du kommer att ha många varierande kontaktytor behöver du ha lätt för att arbeta tillsammans med andra, bygga goda relationer samt kunna kommunicera med olika målgrupper i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Technogarden AB. Kontakta gärna Karin Segerholm på mail; Karin.Segerholm@technogarden.se eller tel. nr. 070-616 50 40.

Kontaktperson hos Svenska kraftnät är rekryterande chef Urban Selin, tel. nr. 010-475 85 53.
Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. På grund av semestertider kan det vara lättare att nå oss via mail. Svarstiden kan vara något längre än vanligt.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. 

 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-07-20
 • Sundsvall
 • Heltid
Publicerad: 2021-07-27
 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2021-07-16
 • Göteborg
 • Heltid