Snabbfakta

    • Borås
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2022-09-30

KONSTRUKTÖR TILL TIMRATEC

Publicerad 2022-09-06

Brinner du för kvalitet, hållbarhet och låg miljöpåverkan inom byggindustrin? Som konstruktör på Timratec får du arbeta med avancerad träkonstruktion – KL-trä. Du erbjuds en viktig nyckelroll på ett nytt kompetensbolag som går en ljus framtid tillmötes tillsammans med sina kunder och partners. Följ med på en spännande resa mot en ljusare framtid!

Om vår kund
Timratec är ett nytt kompetensföretag som är sprunget ur Fristad Bygg vilka specialiserat sig på byggnation i KL-trä. Företaget startades 2021 tillsammans med företagsbyggaren Sjöson som majoritetsägare och befinner sig nu i ett tillväxtskede. Timratec:s affärsidé är att vara ledande experter på projektering av KL-träkonstruktioner – från första idé till färdigställt projekt. Företaget utformar, beräknar och modellerar alla slags byggnationer i trä och man stöttar också med specialistråd, utbildning och projektledning genom hela byggkedjan. Genom kunskap och innovationer förändrar man hur det byggda designas, konstrueras, byggs och förvaltas.

Timratec ska vara en modern, värderingsstyrd, inkluderande och kreativ arbetsplats där vänskap och korta beslutsvägar är vardag. Mod, Lust, Skärpa och Ömsesidighet är värderingar som du själv identifierar dig med och som du visar i ditt dagliga arbete. www.timratec.se

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Konstruktör hos Timratec arbetar du med att utveckla konstruktioner och beräkningar av såväl detalj- som helhetssystem av avancerade träkonstruktioner, mestadels med korslimmat trä (KL-trä). Rollen kräver därför stort intresse kring utvecklingen av trä som byggmaterial och vad man kan åstadkomma med det. Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
– Konstruktionsberäkningar- och ritningar
– Utveckling av byggsystem i trä
– Simuleringar
– Säkerställa att lagar, regler, standards och miljöföreskrifter efterlevs
– Teknisk support till kunder, leverantörer och kollegor

Du kommer arbeta tillsammans med ditt närmsta team, som består av sex engagerade medarbetare som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Du kommer också ha kontakt med företagets kunder samt med arkitekter och materialproducenter.

Din profil
För att trivas och lyckas i rollen som Konstruktör är det viktigt att du är tekniskt kunnig, kreativ och nyfiken. Du drivs av att tänka nytt och praktiskt testa idéer och konstruktioner. Du har minst fem års erfarenhet från liknande roll, helst med inriktning trä och där du har arbetat mer med stomme än med grund. Du har en avslutad byggingenjörsutbildning och har kunskaper inom CAD- beräknings- och simuleringsprogram samt erfarenhet av FEM-analyser. Vidare har du goda språkkunskaper i både svenska och engelska samt B-körkort. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet eller intresse av KL-trä och om produktutvecklingen inom trämaterial.

Som person är du resultat- och målinriktad och tar ansvar för att leverera din del i helheten. Du är trygg och prestigelös i din roll vilket innebär att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du anser också att struktur och ordning skapar tid och rum för nyfikenhet och kreativitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, värderingar, intresse och nyfikenhet på teknik och innovation. Till sist har du också ett stort hjärta och mycket humor.

Kontoret är beläget mitt i centrala Borås och på sikt finns även möjlighet att arbeta viss del hemifrån. Företagets fredagsfrukostar lockar dock de flesta till kontoret, likaså kunderna och intresset att göra något kul tillsammans för att fira framtida framgångar.

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 30 september 2022. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Pauline Pettersson på pauline@effektiv.se eller Jens Lindroth på jens@effektiv.se

Om oss
Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga – ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.

Sökord
Konstruktör, träkonstruktör, ingenjör, design engineer, FEM, auto-CAD, beräkningsingenjör, byggingenjör

Liknande jobb: