Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-11-06

Konstruktör till COWI Byggnad & Fastighet Göteborg

Publicerad 2022-09-15

Vi fortsätter rekrytera till vårt team inom byggkonstruktion i Göteborg och söker nu fler kollegor! Högst på agendan ligger just nu den gröna omställningen. Nu söker vi dig som vill vara med och påverka branschutvecklingen inom fastighetsbyggnation, tillsammans med oss på COWI Sverige.

Välkommen till byggkonstruktion i Göteborg! Vi är ett sammansvetsat team på 37 personer med två tekniskt kunniga och hängivna ledare till gruppchefer i toppen. Vi ingår i avdelningen Byggnad & Fastighet Väst där vi arbetar med hela värdekedjan inom byggnad och fastighet. Detta gör vi i nära samarbete med såväl våra andra byggnadskonstruktörer som våra energi-, VVS-, brand- och elingenjörer. Tillsammans är vi ett team på ca 100 medarbetare i västra Sverige med målsättningen att leverera hållbara lösningar med kvalité i alla våra projekt.

På vårt huvudkontor i nybyggda Platinan på våning 9 och 10 i Göteborg är vi cirka 500 anställda. Här jobbar vi inom divisionerna Byggnad & Fastighet, Industri och Samhällsbyggnad. Du omges hos oss av massor med grym kompetens och framför allt riktigt trevliga kollegor. På vårt kontor finns också vår ledning, HR/rekrytering, kommunikation och ekonomi.

KLIMATSMART KONSTRUKTÖR
Vårt fokus ligger på att leverera hållbara och klimatsmarta lösningar. I rollen som konstruktör blir du tillsammans med fler kollegor vassast på tekniska beräkningar och numerisk simulering inom FEM. Du kommer få jobba i klimatsmarta, stora och varierande projekt – allt från stora bostadsområden, kontorshus, sjukhus mfl. Beroende på din erfarenhet och ditt intresse så kommer vi att forma rollen efter dig.

Vi använder programvarorna FEM-design, Revit, Tekla, Impact mfl.

För att skapa morgondagens hållbara samhälle krävs medvetenhet och kunskap, en optimerad stomme med rätt mängd material på rätt plats är av största vikt för att vi ska nå de högt uppsatta klimatmålen, vilket är en viktig del i COWIs verksamhet. I din roll som konstruktör bistår du med din tekniska kunskap såväl internt som externt för att möjliggöra klimatsmarta lösningar. Vi arbetar med byggnad & fastighetsprojekt, allt från stora sjukhusprojekt till små tillbyggnader.

Du är i denna roll även omgiven av kompetens inom byggteknik i Skövde, Vänersborg, Malmö och Stockholm, men även av våra kollegor i Danmark, samt våra kollegor i Litauen som bistår dig med resurshjälp.

DIN PROFIL
Vi söker dig med erfarenhet av att konstruktion och beräkning, med ett kreativt och innovativt sätt att angripa ett uppdrag. 

Du är lyhörd för kundens mål och tankar, men framför också lösningar och metoder som präglas av helhetstänk och hållbarhet, allt i en samklang.

 • Du är utbildad inom byggteknik på som lägst högskolenivå och har cirka 5 års erfarenhet av beräkningar
 • För att lyckas i rollen behöver du vara driven, målinriktad och ha lätt för att samarbeta med både kunder och kollegor. Du är målorienterad och har intresse för uppdragsstyrning
 • Det är också viktigt att du är flexibel och har stort fokus på kundens mål
 • Du bör också ha lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och  engelska
ATT ARBETA PÅ COWI
COWI grundas i en stiftelse som har sin utgångspunkt i att utveckla tekniken inom samhällsbyggnadsbranschen. På COWI satsar vi på medarbetarskap genom att utvecklas i spännande projekt. Ifrån en stabil plattform tar vi oss vidare för att skapa en riktigt spännande och långsiktig framtid. Vi vill ge dig som medarbetare en arbetsplats att växa på med fokus på gemenskap, teknisk utveckling och möjlighet att påverka branschen. Våra grundvärderingar fundamenteras av tillit, teknisk kompetens, engagemang och gemenskap. Vår stora vision och målbild är i dagsläget den stora gröna omställningen.

VARFÖR COWI?
Du erbjuds på COWI utvecklingsmöjligheter dels genom vår gedigna företagsstrategi med starkt fokus på digitalisering och hållbarhet med tvärsgående nätverk, genom COWI Academy med nätverkande över hela företaget och COWIs karriärsystem och individuella utvecklingsplaner.
På COWI i Göteborg jobbar du från ett modernt kontor i nybyggda Platinan från våning 9 och 10 mitt i Nordens största stadsutvecklingsprojekt nya Älvstaden. Du ges även möjlighet att jobba flexibelt, exempelvis hemifrån i kombination med kontorsarbete.

Förmåner på COWI
Lunch and Learn I Paddel & andra sporter l Stiftelse- och personalägt företag I Delägarskap – möjlighet att köpa aktier i COWI AB I Vinstdelningssystem I COWI-fonden – möjlighet att ansöka om donation för utvecklings- och forskningsprojekt I Förmånscykel I Friskvårdsbidrag I Benify – rabatter, erbjudanden och pensionskoll I Löneväxling I Sjukvårds- och gruppförsäkring I Personalbil

INTRESSERAD?
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Jennie Karlsson eller Emma Hedin, gruppchefer på Byggteknik i Göteborg. 
Emma Hedin, tf. gruppchef: +46 10 850 19 20 eller EAHI@cowi.com
Jennie Karlsson, gruppchef: +46 10 850 27 05 eller JEKA@cowi.com
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta gärna Sarah Wallentin, rekryteringspartner inom Fastighet & Byggnad på +46 10 850 11 20 eller SRWA@cowi.com.

Liknande jobb:

 • Västerås
Publicerad: 2022-08-29
 • Luleå
 • Heltid
 • Helsingborg
 • Heltid