Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid

Ansök senast: 2023-06-06

Klimat och hållbarhetschef region Väg och anläggning Väst -Göteborg

Publicerad 2023-03-16

Klimat-och hållbarhetschef region, Väg och anläggning väst
På Skanska utvecklar och bygger vi ett bättre samhälle och drivs av våra värderingar. Skanskas strävan är att det vi bygger och producerar ska ha så nära noll miljöpåverkan som möjligt, med en målsättning om att vi ska vara klimatneutrala senast 2045. Vår affärsplan har höga ambitioner med delmål för att halvera klimatpåverkan redan inför 2030.

Klimat och hållbarhet är en funktion inom Skanska Sverige med engagerade medarbetare, som stöttar och driver hållbarhetsfrågorna. Funktionens fokus är att tillsammans med linjen driva ett affärsfokuserat hållbarhetsarbete. Vi är idag ca 50 specialister inom hållbarhet som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande. Funktionen arbetar både strategiskt och operativt inom hela hållbarhetsområdet med exempelvis klimat, cirkularitet, miljöcertifiering, grönt byggande, ekologi, hållbar stadsutveckling och social hållbarhet.

Vill du vara med och bygga framtidens klimatneutrala Västsverige?
För att nå vårt mål behöver vi öka takten i vårt hållbarhetsarbete och som ett led i detta behöver vi en ny klimat- och hållbarhetschef i Väst. Du kommer ingå i ett team av regionala klimat och hållbarhetschefer inom Skanska som gemensamt driver klimat och hållbarhetsarbetet inom verksamhetsgren väg och anläggning. I din roll arbetar du nära verksamheten och har ansvaret att driva regionens klimat- och hållbarhetsresa.

Du kommer att arbeta strategiskt med regionens ledningsgrupp, samtidigt som du har en stor närvaro i projekten och hjälper till med frågor kopplat till ditt specialistområde. Du medverkar även i kundresan där du genom ditt sätt att vara och din kunskap inom området inspirerar våra kunder.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar:

 • strategiskt arbete med regionens affärsplan och klimatplan inklusive uppföljning och rapportering av mål och åtgärder
 • analys av kund och marknad avseende hållbarhet
 • analys av hållbarhetskrav i upphandlingar
 • aktivt stöd till projekt i frågor kopplat till klimat och hållbarhet
 • tillsammans med regionens chefer och projekt driva kunddialog inom hållbarhet och marknadsföra hållbara lösningar
 • samverka med leverantörer för att utveckla regionens hållbara kunderbjudande
 • hålla samman relevanta nätverk och tvärgrupper inom hållbarhet

Är du den vi söker?
Vi söker dig med gediget intresse och erfarenhet av klimat- och hållbarhetsfrågor inom byggbranschen eller närliggande bransch. Du har en relevant naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning och minst 8 års relevant yrkeserfarenhet. Intressanta bakgrundsprofiler kan vara arbete i byggbranschen med klimat- och hållbarhetsfokus eller hållbarhetsansvarig inom bygg eller närliggande verksamhet. Kanske har du jobbat som miljökonsult inom mark och vatten och är redo att utvecklas vidare inom hållbarhetsområdet?

Erfarenheter från kund- och marknadsarbete är meriterande. Ett verkligt intresse av kund och marknadsarbete med hållbarhetsperspektiv är en förutsättning för att lyckas i rollen. Vi tror att du har ett lönsamhetstänk som möjliggör att nå våra klimatmål med ökad konkurrenskraft.

Vidare är du en relationsbyggare som tycker om att röra dig ute i verksamheten och vara nära produktionen. Du har ett prestigelöst arbetssätt, hjälper till där det behövs och ser möjligheter i att bygga relationer genom närvaro och stöd i projekten.

Kommunikation i olika former och sammanhang är en viktig del av tjänsten - du anpassar dig efter målgruppen och kan göra hållbarhetsfrågor enkla att förstå för såväl produktionen som regionledningen och regionens kunder.

Placeringsort är Göteborg, med möjlighet att arbeta delvis från våra lokalkontor runt om i regionen. Resor ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 6 juni 2023. Urval sker löpande. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linus Andersson på tel: 010-449 3982.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

Liknande jobb:

 • Västerås
 • Stockholm
 • Heltid