Snabbfakta

  • Stockholm

Ansök senast: 2023-01-17

Key Account Manager Bränsle

Publicerad 2022-11-18

 

Key Account Manager Bränsle

 

Stockholm, Malmö | Permanent

 

 

På E.ON är vi alla olika, men vi har en sak gemensamt: vi brinner för vår vision – att producera och leverera 100 % förnybar och återvunnen energi till 2025. Det är inget lätt mål att nå och för att lyckas behöver vi människor som vill vara med och göra skillnad. E.ONs fjärrvärmeverksamhet säkerställer tillförlitliga värmeleveranser till boende i Malmö, och norra Stockholm. Det händer mycket i omvärlden som påverkar oss just nu, och bränslen är ofta mitt i samhällsdebatten. Vi eftersträvar ett cirkulärt samhälle, där sådant som ingen annan kan använda blir en resurs hos oss. En viktig hållbarhetsfråga för oss är till exempel att minska plastinnehållet i det som kommer till oss. Där blir du en nyckelperson.

Om rollen
Gruppen inom Bränsle på E.ON består av 7 personer, placerade i Malmö & Stockholm med ansvar för att säkra bränsleförsörjningen (avfall och biobränslen) till E.ONs fjärrvärmeproduktionsenheter. Avdelningsansvaret omfattar affärsutveckling, upphandling, administration, controlling, logistik och operativ bränslehantering.

I rollen som Key Account Manager inom Bränsleavdelningen kommer du ansvara för att utveckla marknaden för avfallsbehandling (energiåtervinning) och dess kundrelationer i Sverige och utomlands. Tillsammans med en anskaffningskollega kommer ni att ansvara för bränsleanskaffning för att säkra bränsleförsörjningen genom att bygga långsiktiga relationer med både biobränsleleverantörer och avfallskunder. 

Detta inkluderar uppgifter som:
 

 • Strategisk utveckling av kundrelationer och avfallsportföljer, inklusive utveckling av nya marknader i Europa, med syfte att balansera leveranssäkerhet, klimatutsläpp och konkurrenskraft
 • Tillsammans med bränsleanskaffaren utveckla leverantörsrelationer för biomassa, inklusive säkerställande av en biobränsleportfölj
 • Operativ försäljningsverksamhet riktad mot internationella och svenska kunder samt partners, inom privat och offentlig sektor
 • Att tillsammans med kunderna hitta och utveckla logistiklösningar med fokus på hög effektivitet, låg klimatpåverkan och kostnadseffektivitet 
 • Deltagande i branschforum och samverkansprojekt
 • Planering och uppföljning av bränsleleveranser 


Du rapporterar till Bränslechefen som har ett engagerat och coachande ledarskap med fokus på att nå resultat.

Profil 
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom teknik/ekonomi/affärsutveckling samt erfarenhet av försäljning av komplexa affärsmodeller. Du är van vid internationella sammanhang och har erfarenhet av förhandlingar både på svenska och engelska. Har du tidigare erfarenhet inom logistik, avfall eller energi så är det meriterande. 

Som person har du ett proaktivt förhållningssätt med fokus på de strategiska och långsiktiga aspekterna när du gör affärer. Du är engagerad och ansvarstagande och arbetar för en god affär för båda parter. För att lyckas i rollen bör du vara en skicklig förhandlare och kommunikatör med god förmåga att utveckla långsiktiga relationer.

Tjänsten är placerad i Stockholm alternativt Malmö och innehåller ett 30-tal resdagar om året.

Välkommen att söka och vara med oss på vägen till ett hållbart samhälle! Sista ansökningsdag är 4 december 2022.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta:
Catja Appelros    , +46 702 673566
 

Vid fackliga frågor, vänliga kontakta: 
Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188
Carl-Johan Johansson, Akademikerna, +46 702 163611
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129
Mats Lundberg, SEKO +46 730 499779
 
 

 

E.ON is a privately owned international energy company. Our 75,000 colleagues in 15 countries work daily towards the improvement of technical innovations and user-friendly customer solutions for the new energy world. We are the first large energy company to focus more heavily upon the energy of the future through our business areas of energy networks and customer solutions.

Liknande jobb:

 • Linköping
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-17
 • Stockholm
 • Heltid