Snabbfakta

  • Lund

Ansök senast: 2023-03-27

Junior testare/ programmerare

Publicerad 2023-02-27

Jobb beskrivning
Är du precis i början av din karriär och har ännu inte bestämt dig om programmering eller testning är roligast? Här har du möjligheten att utforska och prova på båda rollerna. Genom våra testsystem går alla Axis produkter och du kommer vara en viktig del i vårt utvecklingsteam, där du arbetar med kvalitén både kortsiktigt och långsiktigt.

Ditt framtida team
Du kommer att ingå i ett QA team och ditt dagliga arbete kommer att vara i ett litet utvecklingsteam på tre personer. QA teamet ingår i Production Systems Software & Framework (PSSF), vilket är en linje med 14 personer uppdelat på tre team. Vi utvecklar test- och produktionssystem som används i fabrikstillverkningen av Axis olika produkter. Vi har produktionssystem som övervakar våra maskiner och som används genom hela produktionsflödet från kretskort till paketerad kamera. Våra system är uppe 24/7 med en central hub i Lund där all data samlas för analys. Våra system rör vid många av Axis teknologier både hårdvara och mjukvara.

Du kommer att ingå i ett litet växande QA-team, bestående av fem personer, som har stort självstyre. Du kommer även jobba i ett av de fem olika mjukvaruteam som finns inom vår avdelning, Production Engineering and Technologies (PET). Du och teamet kommer ha möjligheter att forma rollen tillsammans för att ge så mycket värde som möjligt till din personliga utveckling och kvalitetsarbetet.

Din roll som testare
Som testare/programmerare kommer du vara del i utvecklingsteamet och bidra i diskussioner, möten, programmerande och med testning. Du kommer arbeta med nya features och för att säkerställa kvalitén och även ha möjligheter att påverka din egen personliga utveckling. Arbetsuppgifter kan vara:


 • Analys och planering av ny funktionalitet, som utvecklare och ur ett testperspektiv

 • Kontinuerligt testa av ny funktionalitet som levereras av utvecklarna • Vara del av utvecklingsteamet och utveckla ny mjukvara

 • Verifiera och validera en ny release som är på väg ut

 • Ge förbättringsförslag till hur systemet fungerar


Vem är du?
Vi söker dig som har en ingenjörsexamen eller liknande i datateknik eller motsvarande och på väg ut i arbetslivet. Som person är du nyfiken, kommunikativ och noggrann. Du har förmågan att bidra till ett positivt arbetsklimat och har lätt för att samarbeta. Du har ett intresse för kvalité och även programmering, kanske till och med testautomation kan kännas spännande. Då är vi rätt för dig.Det är meriterande om du har erfarenhet av något av nedanstående, men inget krav:


Testning


C# eller java


GIT/Gerrit eller liknande verktyg


TestStand, Labview eller Matlab


Hur är det att jobba med oss?
Hos oss får du arbeta med kollegor med kompetens från olika delar av organisationen, vilket är berikande och underlättar kompetensspridning. Det finns också stora möjligheter till kompetensutveckling och att utvecklas åt det håll man själv är intresserad av.

En god balans mellan arbete och privatliv tror vi gynnar både företag och individ. Du ska gilla att jobba hos oss och därför erbjuder vi förmåner såsom flexibel arbetstid, morgonfika varje dag, fredagskaka, företagsbonus, friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och din alldeles egna Axis-cykel - för att nämna några.

Nästa steg?
Axis inser vikten av en blandad personalstyrka. Vi vet att olikheter i våra grupper och i vår organisation skapar en bättre arbetsmiljö och lägger grunden för den kreativitet som är en förutsättning för vår framgång.

Vår anställningsprocess är lika mycket till för dig som för oss, det är viktigt att du får bilda dig en uppfattning om nya kollegor, chef och kultur på företaget. När allt kommer omkring så ska vi trivas ihop. Ett tips inför en intervju är därför att du funderar på vad du vill veta mer om, så att vi kan hjälpa dig få svar.

Vi hanterar ansökningar kontinuerligt så vänta inte med att skicka in din ansökan. Skulle du ha några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pernilla Allansson, email: eller Teamlead Niklas Grönberg email:
Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-15
 • Lund
Publicerad: 2023-01-12
 • Malmö
 • Sundbyberg
 • Heltid