Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2023-08-05

Junior Mjukvaruutvecklare

Publicerad 2023-03-08

Välkommen till ett litet bolag i bolaget

Vi på Sigma Technology Consulting, en del av Sigma Technology Group, är ett familjärt bolag i Mälardalen med ett passionerat konsultteam som brinner för att arbeta med den senaste teknologin och bygga bättre produkter för våra kunder. Vi har röstats fram till Sveriges topp-3 mest rekommenderade arbetsgivare hela 4 år i rad (2019-2022). Vi älskar att göra saker tillsammans och ha roligt längs vägen. Det viktigaste för oss är att du som konsult trivs och mår bra, samt har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska trivas hos oss, länge! Nu söker vi efter en kollega som vill bli en del i vår Consulting-familj!

Väx tillsammans med oss – bli vår kollega!

Vi vill växa med fler ingenjörer som har kunskap och erfarenhet inom inbyggd mjukvaruutveckling. Huvuduppgifter kommer vara att utveckla mjukvara inom våra kundsegment inom fordon, medtech, industri, telekom och försvar inom områden som autonomi, IoT, AI och elektrifiering. Du kommer att vara med att skapa produkter från krav till implementation och kundleverans. Som konsult i Sigmas storsatsning så kommer du vara med att forma framtidens utvecklingsprocesser och vara en nyckelspelare i att forma vår metodik och våra uppdrag. Vi tycker det är viktigt att du får möjlighet till att sätta din egen prägel på utvecklingen och processerna. Du kommer växa i din roll genom att arbeta med varierande uppgifter inom mjukvaruutveckling, hos olika kunder, i både större och mindre projekt.

Uppdrag
I denna roll som mjukvaruutvecklare kommer du ingå i ett utvecklingsteam som har ett komplett funktionsansvar. Du kommer arbeta som utvecklare inom domänen Signal Processing och i detta arbete ingår olika typer av uppgifter. Några av dessa uppgifter är att genomföra systemutredningar, design/implementering/test av signalbehandling i C++ för telekrigssystem samt algoritmutveckling. Du kommer vara en del av en sektion som totalt består av ca 15 personer. Du kommer att ingå i ett mindre agilt team som har stora friheter att fritt fördela sina arbetsuppgifter mellan sig, och detta arbete sker ett nära samarbete med kollegor i Sydafrika, Finland, Tyskland och England. De kollegor du kommer att arbeta närmast besitter en hög kompetens, är ambitiösa och finns där för att hjälpa dig när du behöver det. Du kommer vara placerad i Stockholm men på grund av det globala arbetet som sker hos kunden men att vissa resor förekomma.

Vem är du?
Du har en ingenjörsexamen inom datateknik eller tangerande utbildningar som elektroteknik eller Teknisk Fysik exempelvis. Som person är du engagerad, positiv och är en lagspelare som uppskattar att jobba med andra. Det är även viktigt att du har ett intresse av att förstå hur din del passar in i helheten för att få ett fungerande system. Eftersom arbetet sker i en internationell miljö är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt i engelska.

Teknisk kompetens
Som mjukvaruutvecklare behöver du ha förståelse för olika inslag i utvecklingsarbetet exempelvis inom förstudier, kravanalys, konstruktion, verifiering och support under en produkts livscykel. För att lyckas i rollen besitter du god kunskap i C++. Du har med fördel erfarenhet av signalbehandling och mjukvaruutveckling i inbyggda system. Det är även meriterande om du har erfarenhet av antingen parallellisering, maskininlärning eller användarperspektiv. Det är även starkt meriterande om du har erfarenhet eller intresse av ledarskap i någon form.

Unikt introduktionsprogram
Som junior ingenjör kommer du att få möjlighet att ingå i kundens introduktionsprogram. 90% av arbetstiden arbetar man i skarpa projekt i tjänsten som du tillträtt i och de övriga ca 10 % är programtid: en kombination av utbildningar, studiebesök och teambuildning-aktiviteter. Programmet pågår under ca nio månader och ger dig en utmärkt start på din framtida karriär och möjlighet att bygga ett värdefullt kontaktnät för livet tillsammans med andra nyutexaminerade ingenjörer.

Vad erbjuder vi dig?

Sigma strävar efter innovation och utveckling. Vi har bara två prioriteringar: våra medarbetare och våra kunder. På Sigma sätter vi dig som konsult i fokus. Vi erbjuder dig goda möjligheter till utveckling och en variation av uppdrag. Som konsult på Sigma får du inte bara möjlighet till spännande uppdrag, utan du får även möjlighet att knyta många kontakter både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt att du trivs på jobbet och att vi får ha roligt tillsammans! Läs mer på http://sigmatechnology.se

Låter detta som något för dig?

Mer information om tjänsten och arbetsplatsen ges vid en intervju. Om du har frågor så är du också varmt välkommen att kontakta Sanna Cedervad på sanna.cedervad@sigmatechnology.se  Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande.