Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2022-12-02

IT-tekniker med inriktning säkerhetsfunktioner

Publicerad 2022-11-11

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig.

Om oss
IT-staben inom FMV ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-staben är just nu inne i ett spännande skede med stora utvecklingsprojekt och ett brett förändringsarbete. Till avdelningen IT-drift och infrastruktur söker vi nu en IT-tekniker med inriktning säkerhetsfunktioner. Vi välkomnar dig till en avdelning och enhet med högt i tak där du får arbeta med spännande uppgifter i en miljö med spjutspetsteknologi och IT-säkerhet på högsta nivå för isolerade IT-system som hanterar säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Arbetsuppgifter
I din roll som IT-tekniker arbetar du i huvudsak för en säker och effektiv drift, förvaltning och utveckling av förekommande säkerhetsfunktioner. Du säkerställer att relevanta delar av IT-infrastrukturen är robust och långsiktigt ändamålsenlig. Du konfigurerar mjukvara för skydd mot skadlig kod, mjukvaruvitlistning och behörighetskontroll. Du hanterar störningar och incidenter, samt planerar, genomför och dokumenterar säkerhetsfunktionsrelaterade aktiviteter.

Du kommer att ingå i ett team som är gemensamt intresserade, delaktiga och ansvarstagande för förekommande IT-system, dess processer och rutiner. Vid behov stödjer du även andra projekt inom IT-staben.

Vi söker dig som
Du är högskoleingenjör inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-infrastruktur och säkerhetsfunktioner. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar körkort B.

Vi ser gärna att du har kunskap om ITIL, förvaltningsstyrning och informationssäkerhetsarbete. Det är en fördel om du är certifierad inom området säkerhetsfunktioner, och om du har kunskap och erfarenhet av totalförsvarsgemensamma regelverk och säkerhetslösningar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas och lyckas i rollen som IT-tekniker hos oss ser vi att du har du en vilja och förmåga att lära och utvecklas. Det innebär att du är initiativtagande och trivs med att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt.

Hos oss har man möjlighet att prata teknik till frukost och lunch och lite däremellan. Vill du dessutom förkovra dig så finns det bra möjligheter till kompetensutveckling som kan bidra till dina möjligheter att utföra ditt jobb och underlätta dagarna. Alla vi som jobbar här tycker om att bidra till att göra skillnad.

Vi erbjuder dig
På FMV arbetar du med utmaningar i teknikens framkant tillsammans med kunniga kollegor ­– samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad vid FMV huvudkontor på Gärdet i Stockholm.

FMV
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Linda Josefsson linda.josefsson@adecco.se alt 0736-847707

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Erik Holmberg på erik.holmberg@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-12-02 och vill ha din ansökan skriven på svenska.

Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

  • Stockholm
  • Heltid
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2022-12-01
  • Luleå