IT Specialister inom produktionsnära IT

Publicerad 2023-09-21

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

 

Vi satsar och expanderar vårt IT team och kommer under 2023 bli ett IT team bestående av 150 medarbetare. Vi har ett flexibelt arbetssätt och finns representerade på alla våra siter i Sverige och globalt. Vi står inför en spännande resa, där vi har identifierade områden vi vill satsa på framåt och vi behöver dig för att lyckas!

 

Vi söker nu IT Specialister inom produktionsnära IT (OT) med inriktningar på server, nätverk & säkerhet, med placering på någon av våra produktionsenheter i Skärblacka, Gävle, Gruvön, Frövi eller Karlsborg (Kalix).

 

Vill du tillhöra ett engagerat team etablerat inom IT Operations och arbeta i nära anslutning till våra produktionsverksamheter? Inom vårt IT Operations team jobbar vi nära den dagliga verksamheten och har därmed möjlighet att på nära håll, genom högteknologiska lösningar, bidra till hållbar framtid.

 

I rollen kommer du få den interna titeln IT Service Specialist och kommer att arbeta inom något av ovanstående område. Du kommer att arbeta med förvaltning av respektive miljö, installation, felsökning, anpassning, säkerhetskopiering och återställning. Vår IT organisation är koncernövergripande och som specialist inom ditt område kommer du att arbeta mot hela verksamheten. 

 

I samtliga inriktningar kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:

 • Arbeta med att driva, administrera, säkra, utveckla och övervaka Billeruds IT miljöer
 • Bistå aktivt till utveckling av nya och effektivare lösningar samt rekommendera lämpliga strategier för ditt område
 • Säkerställa att miljöns kapacitet motsvarar verksamhetens föränderliga krav på det mest kostnadseffektiva/lämpliga sättet
 • Förvalta miljön så att den överensstämmer med företagets säkerhetspolicy
 • Bidra till affärs- och IT-projekt
 • Hålla dig uppdaterad om aktuell och ny teknik
 • Bistå i arbetet med avtal och licenser, budgetarbete och inköp inom arbetsområdet.

 

Beredskap kan förekomma i denna roll.

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som IT Service Specialist tror vi att du har:

 • Ett stort tekniskt intresse och tidigare erfarenhet av produktionsnära IT.
 • Minst  2 års erfarenhet med inriktning mot server, nätverk eller säkerhet.
 • Utmärkt förmåga att kommunicera skriftligen och muntligen på både svenska och engelska för att effektivt kunna interagera med dina kollegor.
 • Meriterande är erfarenhet av tillverknings-, processindustri eller liknande.

Personliga egenskaper

För oss är personligheten viktig. I tjänsten som IT Service Specialist kommer du självständigt driva ditt arbete. Vi lägger därför vikt vid dina förmågor att självständigt kunna planera och prioritera ditt arbete för att säkerställa att dina uppgifter inom ditt kompetensområde slutförs. I rollen kommer du även att komma i kontakt med många individer och vi ser det därför som viktigt att du trivs i en samarbetsorienterad miljö.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakt

Om du vill veta mer om inriktningen mot server är du välkommen att kontakta Torkel Larsson, IT Manager Datacenter & Cloud på torkel.larsson@billerud.com.

 

Är du nyfiken att få veta mer om inriktningarna mot säkerhet eller nätverk är du välkommen att kontakt Åke Olsson, IT Manager Network & Security på ake.olsson@billerud.com.

 

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner på julia.akerlund@billerud.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-19
 • Stockholm
 • Örebro