Snabbfakta

  • Karlsborg

Ansök senast: 2023-04-01

IT Specialister inom Order to Cash

Publicerad 2023-01-31

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

 

Vi söker nu IT Specialister inom Order to Cash

Billerud har nyligen påbörjat en större förflyttning inom Supply Chain och Order To Cash processen i syfte att effektivisera affärsprocesser med ett effektivt stöd från ett nytt modernt IT-systemlandskap. Till denna satsning söker vi nu två IT Specialister. Du kommer att arbeta inom IT Commercial Services på IT avdelningen och utgöra en aktiv del inom teamet. I tillägg till arbete inom Order to cashprogrammet kommer du också att ingå i ett agilt crossfunktionellt team där du arbetar med systemförvaltning av befintligt ERP system med att hantera affärskrav, koordinera vidareutveckling och övriga projektaktiviteter.

 

Du kommer vara placerad på något av Billeruds kontor i Karlsborg, Gävle, Skärblacka, Frövi, Gruvön eller på huvudkontoret i Solna.

 

Rollen är direkt underställd Manager IT Commercial Services.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Delta och utgöra en aktiv del i det crossfunktionella teamet inom ERP för att stödja den kommersiella verksamheten.
 • Delta och vara aktiv inom förflyttningsprogrammet för Order to cash.
 • Följ upp underhålls- och utvecklingsarbete avseende både interna och externa specialister inklusive kostnader, kvalitet och dokumentation.
 • Upprätthålla en aktiv och öppen kommunikation med chefer, förvaltningsavdelningar och användare för att säkerställa leverans av överenskomna behov.
 • Aktivt arbeta med egen kunskapsutveckling och fortbildning som tjänsten kräver.

 

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Service Specialist Order Management tror vi att du har

 • Relevant akademisk examen inom IT-området, systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet i något affärssystem primärt inom Supply Chain och Order to cash processen
 • Mycket god kunskap inom systemförvaltning
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Känna till metoder, modeller och ramverk inom agil systemutveckling såsom SAFe

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen gillar du att arbeta i team. Du har förmågan att på egen hand strukturera och planera ditt arbete utifrån dina egna mål samt behov och önskemål från verksamheten. Vi ser även att du arbetar noggrant, metodiskt med ett serviceorienterat förhållningssätt samt att du är nyfiken på att lära och självmant söker upp nya relevanta kunskaper och perspektiv.

 
Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 


Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Peder Björling, IT Manager Commercial Services på telefon 072 242 66 78 eller peder.bjorling@billerud.com.

Liknande jobb: