Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-11-29

IT-sakkunnig inom IT-säkerhet

Publicerad 2023-09-30

Nu söker Kommunal efter dig med stort intresse för IT-infrastruktur och IT-säkerhet, som vill utvecklas tillsammans med Kommunal på deras resa mot molnet. Du kommer bli erbjuden en trygg arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och kompetenta kollegor. Stämmer nedan annons in på dig så är du varmt välkommen att ansöka redan idag!

Om tjänsten
I rollen som IT-sakkunnig kommer du att arbeta operativt med förbundets hybrida IT-infrastruktur, med ett fokus på IT- och informationssäkerhet. Vidare så inkluderar rollen bland annat servrar, nätverk, åtkomst, integrationer och IT-kommunikation i såväl traditionell onprem-baserad driftmiljö som den cloud-baserade.

Kommunal söker dig som kan kombinera traditionell IT-drift med en molnbaserad systemstack och kunna hålla överenskomna nivåer kopplat till kvalitet, säkerhet och kostnader. Du kommer att bidra som ett tekniskt stöd i utvecklingsprojekt och fungera som en teknisk representant mot verksamheten i övrigt, därav behöver du ha en övergripande förståelse för tekniska begrepp och hur systemen hänger samman.

I rollen som IT-sakkunnig innebär det att kunna kombinera det operativa arbetet med rollen som stödjande expert. Detta innebär att du bör ha förmågan att kombinera en långsiktig målbild med dagliga insatser som successivt tar IT-enheten stegvis mot denna målbild. Samarbete mellan andra grupper inom IT-enheten, resten av förbundet samt externa leverantörer är något som du kommer arbeta aktivt med och god samarbetsförmåga är därför en förutsättning för att lyckas i rollen.

Tjänsten är baserad på Kommunals kontor på Hagagatan i centrala Stockholm. Du erbjuds en trygg arbetsplats med bra förmåner för att du ska trivas.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som IT-sakkunnig så ser vi att du har tre års arbetslivserfarenhet av IT-infrastruktur eller liknande arbetsuppgifter och ett genuint intresse för IT-säkerhet. Du är en lagspelare som ser till teamets bästa och tar egna initiativ samt att drivs av att nå överenskomna mål. Lösningsorienterad, strukturerad och trygg är andra parametrar som beskriver dig i ditt arbete. Utöver detta så kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

Utöver detta så tror vi att du har god kännedom kring:
- Vikten av IT-säkerhet och grundläggande kunskaper kring GDPR
- SSO, AD-integrationer och rollbaserad säkerhet
- IT-infrastruktur och tillhörande kommunikation
- Förvaltning och leveransuppföljning av en hybrid driftmiljö (onprem och i molnet/cloud)
- Integrationer och standarder för informationsutbyte
- Molnbaserade tjänster och molnbaserad IT-infrastruktur
- IT-relaterade arbetssätt enligt ITIL
Det är även meriterande om du har utbildning, certifiering eller dokumenterad erfarenhet inom:
- IT-säkerhetsområdet
- Microsoft Sentinel
- Molnbaserad infrastruktur
- BankID, certifikat och kryptering av trafik
- Andra relevanta it-certifieringar kopplat till IT-drift och IT-infrastruktur (tex ITIL eller produktspecifika certifieringar)
- Projektledning eller andra motsvarande utbildningar


Om verksamheten
Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, regioner och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda, som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Läs mer: https://www.kommunal.se


Rekryteringen sker i samarbete med Poolia och du är välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson vid eventuella frågor och funderingar. Facklig företrädare för Handels tjänstemannaklubb är Yvonne Ahlin, 010-442 7153.

Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så tveka inte på att skicka in ditt CV redan idag.
Vi ser fram emot din ansökan!