IT Säkerhetsarkitekt

Publicerad 2023-09-13

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som IT-säkerhetsarkitekt erbjuds du ett av Sveriges viktigaste it-säkerhetsjobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag ca 400 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 180 per-soner kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du jobba och utvecklas i en växande organisation och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Om tjänsten

Som IT-säkerhetsarkitekt tillhör du ett team av IT-arkitekter med ansvar för att leda det strategiska arkitekturarbetet på Svenska kraftnät. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor i arkitekturfunktionen, teknikområdesansvariga och verksamheten.

Du kommer att tillhöra IT-arkitekturenheten som i dagsläget består av cirka 20 medarbetare. Du förväntas vara drivande och delaktig i hela processen, från kravställning och design till införande och implementering. Du rapporterar till Chefsarkitekt.

I rollen ingår att ta fram målarkitektur och färdplan för domänen IT-säkerhet. I ett nära samarbete med dina kollegor ansvarar du för kartläggning och analys av Svenska kraftnäts totala behov av IT-säkerhetslösningar. Du gör nulägesanalys och utformar IT-säkerhets-lösningar som möter våra framtida behov. Du kartlägger och dokumenterar. I rollen ingår också att rekommendera hur Svenska kraftnäts totala behov av IT-säkerhetslösningar skall tillgodoses. Utformning och granskning av IT-säkerhetslösningar ur ett arkitektoniskt perspektiv är en del av rollen och du medverkar i Svenska kraftnäts IT-arkitektforum.

Om dig

Vi söker dig som har en stark vision för hur IT-säkerhetslösningar borde fungera i kombination med en stor förståelse för att frågeställningarna kring IT-säkerhet är komplexa och har många intressenter. Du har ett resultatorienterat förhållningssätt, är tydlig i din kommunikation och lyhörd inför utmaningar kopplade till IT-säkerhetsfrågor. Vi uppskattar din förmåga att samarbeta med dina kollegor i teamet likväl som med andra funktioner inom Svenska kraftnät. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen har du en gedigen bakgrund inom IT-arkitektur och IT-säkerhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet eller kombination av utbildning och arbetslivserfarenhet.

Vidare har du

● Flerårig arbetslivserfarenhet av att jobba som IT-arkitekt i enlighet med etablerade arkitekturmetoder, verktyg och processer.

● Flerårig arbetslivserfarenhet av att utforma och implementera processer och systemstöd kopplade till IT-säkerhet i större organisationer (mer än 500 anställda).

● God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Därutöver är det meriterande om du har

● Certifiering inom IT-arkitektur till exempel IASA eller DFK.

● Certifiering inom IT-säkerhet till exempel ISC2 - CISSP/ISSAP, Ethical hacker eller ISACA-CISM/CISA.

● God kännedom inom ett eller flera av följande områden: IAM, PKI, nätverksinfrastruktur, serverinfrastruktur, katalogtjänster, plattformar för virtualisering, loggning, applikationssäkerhet, klientsäkerhet och molntjänster.

● God kännedom om vilka möjligheter och begränsningar som gäller avseende lösningsval för svenska myndigheter.

● Erfarenhet av säkerhet i OT-miljöer.

● Erfarenhet av att driva säkerhetsfrågor mot leverantörer såsom vid kravställning, uppföljning, förfrågning och utvärdering.

● Utrett och analyserat IT-säkerhetsincidenter.

Bra att veta

· Tjänsten är placerad i Sundbyberg

· Möjlighet till distansarbete upp till 50% #LI-hybrid

· Resor kan förekomma i denna tjänst

· Sista ansökningsdag är den 8 oktober 2023

· Tjänsten är en tillsvidareanställning

I denna rekrytering samarbetar vi med IDG Recruitment. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult oscar.nordstrom@idg.se för frågor. 

Fackliga representanter på Svenska kraftnät är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efter-namn@svk.se.

Liknande jobb:

  • Uppsala
  • Heltid
  • Stockholm
  • Heltid
Publicerad: 2023-09-11
  • Gävle