Snabbfakta

  • Eskilstuna
  • Norrköping
  • Västerås

Ansök senast: 2023-07-17

IT-arkitekt/ Lösningsarkitekt som vill jobba på distans och i Eskilstuna/ Nyköping!

Publicerad 2023-02-17

Är du en lösningsarkitekt som skulle vilja jobba hemifrån 2-3 dagar i veckan men har inte riktigt möjligheten idag? Ser du fördelen med att kombinera remotearbete med att vara på plats på kontoret 2-3 dagar i veckan i Eskilstuna eller Nyköping? Då har vi rätt uppdrag för dig!

Nu söker vi på Sigma Technology en lösningsarkitekt till en intressant uppdragsgivare som finns i både Eskilstuna och Nyköping!

Du kommer att bli anställd av oss på Sigma Technology och ingå i ett härligt konsultteam som gör saker tillsammans och har roligt längs vägen! Vi sätter dig som konsult i fokus, det viktigaste för oss är att du som konsult och medarbetare mår bra och har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska trivas hos oss, länge!

Vi på Sigma Technology är otroligt stolta över att våra medarbetare har röstat fram oss som Sveriges Topp-3 Bästa arbetsgivare hela 4 år i rad: 2019, 2020, 2021 och 2022. Nu hoppas vi att du blir en del av oss i Mälardalen! I vårt härliga på Sigma Technology IT Infra jobbar vi ute hos våra kunder i roller som bland annat just Scrum master, systemtekniker, förvaltningsledare, Service delivery manager, IT-tekniker, supporttekniker och servicedeskspecialist. I bolaget har vi också applikationspaketerare, IT-projektledare, kravanalytiker, nätverkstekniker och drifttekniker.

Uppdragsgivaren behöver nu förstärka sin arkitektgrupp med ytterligare en lösningsarkitekt. Du kommer att arbeta med att planera realiseringen av IT-lösningar och ansvarar för att dessa realiseras på ett korrekt sätt i enlighet med verksamhetskrav samt i förhållande till andra IT-lösningar. Här får du möjligheten att säkerställa att tänkt lösning kan leva vidare i organisationen under en lång tid. Här får du chansen att som arkitekt kliva in i olika projekt och uppdrag och bidra med din expertis. Förutom detta får du även delta i arkitektforumet på arbetsplatsen som är ett forum som syftar till att utveckla er samlade kompetens kring arkitektur!

I den här rollen kommer du behöva ungefär 4-8 års erfarenhet som IT-arkitekt/lösningsarkitekt. Mer specifikt behöver du ha:

 • Modelleringskunskaper i ArchiMate.
 • 4-8 års erfarenhet av att omsätta verksamhetsarkitekturen till hållbara tekniska lösningar.
 • Erfarenhet inom IT gällande övergripande kunskap, men också specialiseringar som inom infrastruktur och IT-säkerhet.
 • Erfarenhet av att delta i upphandlingar inom offentlig sektor.
 • Erfarenhet av att formulera IT-krav till upphandlingar.
 • Erfarenhet av att ta fram arkitekturbeskrivningar och arbeta enligt en arkitekturprocess.

Du har hört det förr, men som person behöver du trivas med att samarbeta med andra och vara duktig på att kommunicera. Din kommunikativa förmåga blir central för att kunna diskutera frågeställningar med såväl tekniska specialister som med personer utan teknikkunskap. Vidare är du lyhörd, strukturerad och noggrann.

Som tidigare nämnt finns här en möjlighet att jobba på distans 2-3 dagar i veckan och övriga dagar behöver du vara på plats på något av kontoren i Eskilstuna eller Nyköping.

Mer information om tjänsten och arbetsplatsen ges vid en intervju. Om du har frågor så är du också varmt välkommen att kontakta Elena Hallin på elena.hallin@sigmatechnology.com.

Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande.
Vi ser fram emot din ansökan! :)

Kontakt

För mer information kontakta:

Elena Hallin,
Unit Manager
elena.hallin@sigmatechnology.com

Liknande jobb:

 • Karlskoga
 • Heltid
 • Linköping
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-08
 • Västerås
 • Heltid