Snabbfakta

    • Finspång
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-10-08

Inköpschef

Publicerad 2023-08-07

ValueOne rekryterar en Inköpschef inom affärsområdet projekt till vår kund Jernbro med placering i Finspång. Är du en driven och affärsmannamässig person med gedigen erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och söker en roll med goda utvecklingsmöjligheter? Då kan tjänsten som inköpchef på Jernbro vara nästa utmaning för dig!

Jernbro-koncernen är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt och omsätter 1,7 miljarder. Varje dag, året om, hjälper bolaget svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart. Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar de till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft. Jernbro finns lokalt och nära sina kunder på ett 30-tal platser, där bolagets 1000 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar. Kunderna består av små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp. I koncernen ingår, förutom Jernbro Industrial Services AB, även dotterbolaget Svenska GMK AB. För mer information, besök www.jernbro.com.

Om rollen

Som Inköpschef inom affärsområdet projekt leder du det strategiska och taktiska inköpsarbetet, inklusive kategori- och SRM arbetet. I ditt ansvarsområde ingår upphandling av direkt material (trycksatta rör, rördelar och färstelement) till egen produktion samt inköp av stålstrukturer, delmontage och komponenter till större projekt. Du kommer att arbeta nära affärs- och produktionsansvariga, operativt inköpsansvariga, ekonomi och centralt inköp.

Du ingår i ledningsgruppen för affärsområdet projekt och rapporterar till Projektchefen för affärsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Inköp av direkt material (trycksatta rör, rördelar och fästelement) för egen produktion
  • Upphandling till större projekt (ofta för processindustrier)
  • Stötta projektverksamheten i säljfasen, med konkurrenskraftiga lösningar tillsammans med lämpliga leverantörer
  • Utveckla inköpsarbetet med syfte att lyfta inköpsansvarigas förmåga och kompetens för det egna affärsområdet
  • Effektivisera köpprocesser för AO Projekt, i samverkan med central inköpsfunktion.
  • Leda tvärfunktionella projekt för förbättringar internt och externt med leverantörer

Erfarenhet och kompetens

För framgång i rollen som Inköpschef bör du ha minst sju års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete och en högskoleutbildning inom ekonomi/teknik alternativt annan relevant akademisk utbildning. Du har kunskap och erfarenhet inom inköp och supply chain både gällande löpande serieproduktion och större investeringsprojekt i tung industri. Vidare har du kunskap om och hur man hanterar risker och möjligheter vid inköp. Vi ser gärna att du har arbetat inom ett större eller medelstort industribolag inom bygg- eller entreprenadbranschen. Vidare är det meriterande med erfarenhet inom stålhandeln. Din kommunikativa förmåga är väl utvecklad och du talar och skriver flytande svenska och engelska. 

Vi söker dig som är affärsmannamässig och lyhörd för verksamhetens behov. Du har en stark egen drivkraft och trivs i utvecklande roller där du får bidra till att utveckla nya arbetssätt för inköp. Som person är du pedagogisk med god förmåga att skapa och utveckla relationer med externa och interna intressenter. Vi värdesätter dessutom en väl utvecklad ledarskapsförmåga. Du har god IT-vana och förståelse för affärssystem.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Liknande jobb: