Snabbfakta

  • Klippan

Kategorier:

 • Miljö och vattenteknik
 • Övrigt

Ansök senast: 2021-05-27

Inköpare

Publicerad 2021-03-28

Vår vision - Rent vatten till alla!

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara. Men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla. Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer.

Vill du vara med och bidra till en renare värld?

Vi söker nu:

Inköpare
till vår verksamhet i Klippan

I denna roll får du möjlighet att arbeta mycket självständigt inom ansvarsområdet. Du kommer ha många kontaktytor med leverantörer, både i Sverige och utomlands, men även internt mot vår projektledning, konstruktion, serviceavdelning med flera. Vi ger våra medarbetare stort ansvar och skapar förutsättning för att du ska utvecklas som individ.

Nordic Water är ett stolt bolag med en öppen och dynamisk arbetsplats med engagerade kollegor som alla vill bidra till en renare värld. I Klippan håller vi till i helt nybyggda lokaler ett stenkast från tågstationen. Sedan februari 2021 är vi även en del utav Sulzer AG och du kan vara med och bidra till att skapa synergier och möjligheter tillsammans med vår nya ägare.

Arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för teknisk produkthandläggning inom avdelningen Filtrering genom att skapa kompletta BOM-listor. Detta gör du i vårt ERP-system (Pyramid), där du även skapar och handlägger inköp till underleverantörer och verkstäder. Du kommer också ansvara för produktionsplanering, följa upp tillverkning, kvalitet och leveranstider samt förhandla om priser. Övriga arbetsuppgifter består av att:

 • medverka i offertstadiet
 • söka nya leverantörer/tillverkningsmetoder
 • hantera kostnadskalkyler och prislistor, tidtabeller, leverans- och avtalsvillkor
 • leverera godset EXW till projekthandläggare med information om innehåll, leveransdag osv.
 • strategiskt kategoriansvar för vissa av Nordic Waters inköpskategorier
 • avtalsförhandling (främst Supply- och Prisavtal)

 

Din profil
Vi vill att du är en noggrann person med positiv inställning och förmåga att självständigt lösa även komplicerade uppgifter. Det är extra meriterande om du redan har fördjupade kunskaper av produktion och tillverkning inom verkstadsindustri.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och strävar alltid efter att göra det bästa för kunder och kollegor. Du trivs i en växande verksamhet och tycker om att vara en aktiv del i att skapa struktur och arbetsprocesser. För dig är laget viktigare än jaget, detta är en förutsättning för att vi ska lyckas att nå våra gemensamma mål.

För att lyckas i tjänsten har du: 

 • erfarenhet av inköp och produktionsplanering
 • kännedom om verkstadsteknik, tunnplåt samt rostfria material
 • förmåga att skapa tillfredställande samarbete med leverantörerna där bra produkter levereras till ett vettigt pris
 • goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • goda kunskaper i Office-programmen
 • stor vana vid att arbeta i ERP-system
 • körkort

 

Vi erbjuder
För rätt person erbjuder vi anställning i en sammansvetsad arbetsgrupp i ett framgångsrikt och lönsamt företag där huvuddelen av försäljningen sker utanför Sveriges gränser. Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T.Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Anställningsort: Klippan

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kontakta Niklas Brandmyr, Director Operations på Nordic Water på 0706-498087.

Låter det intressant?
Skicka din ansökan via ansökningsknappen. Då urvalsprocessen kommer att ske löpande vill vi ha din ansökan så fort som möjligt, dock senast 18 april. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om företaget
Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Holland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 200 anställda.

Läs mer om oss på www.nordicwater.com/sv eller www.sulzer.com

Liknande jobb

Publicerad: 2021-04-27
 • Luleå
 • Heltid
Publicerad: 2021-04-28
 • Luleå