Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2023-12-04

Ingenjörer till Verksamhetsområde Marin

Publicerad 2023-11-22

Är du ingenjör och har erfarenhet av systemsäkerhetsarbete? Är du lösningsorienterad och har förmåga att kommunicera komplexa frågor? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter 

Som Systemsäkerhetsingenjör inom Verksamhetsområde Marinmateriel arbetar du med marina system, fartyg och ubåtar. Du stödjer projekten rörande systemsäkerhetsfrågor. Där kommer du bland annat att utarbeta specifikationer samt granska våra leverantörers underlag på överenskommet arbete så att erforderlig kvalité och effektivitet uppnås.

Du utgör FMV:s marina representant i systemsäkerhetsfrågor vid projektmöten och projektuppföljningar och bidrar på så sätt till utveckling inom de marina systemen. Du deltar i verksamheten från kravställning till leverans och integration samt i det kontinuerliga vidmakthållandearbetet. Arbetet omfattar även utveckling av arbetssätt och rutiner för det kontinuerliga systemsäkerhetsarbetet och samspelet mellan FMV, Försvarsmakten och industrin. Däri ingår att följa den tekniska utvecklingen inom systemsäkerhetområdet. Uppdragen sker i mycket nära samarbete mellan olika avdelningar och enheter inom verksamhetsområdet. Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt. Arbetet innebär resor inom och utanför Sverige.

Tjänsten är placerad i Malmö, Karlskrona eller Stockholm

Vi söker dig som

Innehar högskoleutbildning med kunskap inom systemsäkerhet eller annan för området relevant kompetens förvärvad på annat sätt, samt ett intresse för marina system och systemsäkerhet. Du har erfarenhet av systemutformning, kravhantering och verifiering inom systemsäkerhetsområdet, samt erfarenhet av projektarbete.

Det är meriterande om du har tidigare kunskap och erfarenhet av systemsäkerhetsarbete kring marina system. Det är också meriterande om du har kunskap om fartygssystem samt erfarenhet av de regelverk som gäller avseende systemsäkerhet inom Försvarsmakten. Du kommunicerar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Du är tydlig, har gott omdöme och är engagerad i ditt arbete. Tar initiativ och ansvar för dina uppgifter samt driver arbetet metodiskt och strukturerat framåt. Därför söker vi dig som naturligt samarbetar och kommunicerar med andra, samt delar med dig av din specialistkompetens. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper då du som medarbetare på FMV får ta eget ansvar och till stor del arbetar i projekt tillsammans med dina kollegor.

Om oss

Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, stöd- och bassystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö. Det vi levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden. Målet för verksamheten är att säkerställa en effektiv och ekonomisk optimering av hur materielen anskaffas och sammansätts till komplexa system som uppfyller högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet. Detta innebär ansvar för planering, produktionsledning, designledning, anskaffning, vidmakthållande och uppföljning inklusive produktion och tekniskt ansvar.

 

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor gällande tjänsten ber vi dig kontakta Jesper Bjernetun på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på carina.falck@adecco

Vi söker flera ingenjörer till dessa tjänster och genomför succesivt urval.

Sista ansökningsdag är 2023-12-04

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

Liknande jobb:

  • Skåne
  • Heltid
  • Stockholm
  • Heltid