Snabbfakta

  • Varberg

Ansök senast: 2023-01-27

Ingenjör Skydd -Ringhals

Publicerad 2022-11-28

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. 

Vi söker nu  Ingenjör skydd till grupperna drift och revision (NSRD) samt  gruppen Ringhals gemensam (NSRG). 

Operativt skydd ansvarar för att utföra, utveckla och förvalta uppgifter inom verksamhetsområdet (Skydda individ, anläggning och omgivning) för hela företaget.

Som Ingenjör Skydd kommer du att arbeta inom området operativ skydd, vilket innefattar både strålskydd och arbetsmiljö.

Arbetet spänner över alla verksamheter och innebär bl.a. :

 • Självständigt skyddsarbete samt övervakning och kontroll av anläggningarnas status och inre miljö ur skyddssynpunkt.
 • Samverka med utförare genom att planera enskilda arbeten samt medverka i projekt och större underhållsarbeten. 
 • Dokumentationsansvar som innebär att du kommer att få arbeta med att ta fram, implementera och förvalta rutiner för vår verksamhet. Vidare så får du ett övergripande ansvar för att säkerställa att arbetet dokumenteras, och att det sker på rätt sätt.
 • Att agera som instruktör i vissa strålskyddsutbildningar samt ingå i Ringhals haveriberedskap. 

Din bakgrund


Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning med inriktning mot Teknik eller Natur. Du har relevant strålskyddsutbildning eller motsvarande kunskap och det är meriterande med erfarenhet från drift, underhåll  eller skyddsverksamhet, på kärnkraftverk.  Har du dessutom ett stort intresse för teknik och instrument så är det också meriterande. Rollen kräver även att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående, noggrann och serviceinriktad .  För att kunna bidra till enhetens utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd och positiv till förändringar. Det är även viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och vill bidra i vårt gränsöverskridande arbete inom Ringhals.


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans. Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chefer Per Crona  per.crona@vattenfall.com eller Olle Fält olle.falt@vattenfall.com, 0768124004. 

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com 

Fackliga representanter:  Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 31/12. Urval och intervjuer sker löpande och det innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan! 


Om oss


Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-30
 • Lund
 • Heltid
 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-11
 • Gothenburg