Snabbfakta

  • Gothenburg

Ansök senast: 2023-01-09

Ingenjör säkerhetsanalys - kärnkraft

Publicerad 2022-11-10

Om tjänsten


Vill du beskriva världen med fysik och vara en del i omställningen till ett fossilfritt samhälle?

Enheten säkerhetsanalys hos Vattenfall Nuclear Fuel har som huvudsakliga arbetsuppgifter att med hjälp av olika beräkningsprogram och fysikaliska samband utföra analyser, utredningar och granskningar. Vi stöttar också med kompetens både internt och externt i frågor inom angränsande områden som till exempel ny kärnkraft.

Vi söker nu en ingenjör inom säkerhetsanalys som kan komma in med lite nya perspektiv. Vi tror att du är relativt nyutexaminerad eller har några års erfarenhet från en annan bransch.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer jobba i rollen som analytiker och på sikt som teknisk ledare och/eller teknisk expert i allt från mindre uppdrag som ensam utredare till stora projekt där du tillsammans med andra leder eller deltar i frågeställningar kopplade till säkerhetsanalys. Vi jobbar mycket i projektform med andra teknikområden och du bör gilla att kombinera eget analytiskt arbete med tekniska diskussioner för att tillsammans arbeta fram helhetslösningar.

Hos oss försöker vi arbeta tillsammans för att just dina styrkor ska komma till sin rätt. Vi arbetar mycket med erfarenhetsåterföring, bland annat genom deltagande i projekt, olika mötesforum och mentorskap. Vi värdesätter nyfikenhet och diskussioner för lärande och kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur de passar in i våra team.


Din bakgrund


Vi ser gärna att du har en civilingenjörsutbildning med inriktning mot teknisk fysik, maskinteknik, energiteknik eller motsvarande kunskaper.

Vidare bör du

 • Vara kreativ, lösningsfokuserad och ha förmåga att se helheten baserat på stora mängder teknisk information
 • Gilla att jobba tillsammans med andra för att lösa tekniska problem
 • Ha ett intresse för numeriska beräkningar och dess tillämpning
 • Ha ett intresse för fysik och ingenjörsvetenskap, gärna med tonvikt mot fluidmekanik och termodynamik
 • Tala och skriva obehindrat på svenska och ha och goda kunskaper i engelska
 • Ha grundläggande Linuxkunskaper (meriterande)

Mer information


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 

Placeringsort: Solna, Göteborg, Uppsala eller Västerås. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan. I tjänsten förekommer resor, i vissa fall med övernattning.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Emil Boström (emil.bostrom@vattenfall.com)  alternativt Funktionsområdesansvarig Michael Söderström (michael.soderstrom@vattenfall.com).

För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Carolina Bölander (carolina.bolander@vattenfall.com).

Fackliga representanter är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 11 december 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss


Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som dessutom ligger i framkant inom många spännande områden såsom målet att bli fossilfria inom en generation.

Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom BA Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bland annat analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla och långsiktigt säkra kompetens inom valda tekniska discipliner. Det är med fokus högkvalitativ leverans och kompetens som FE&P skapar värde för Vattenfall och tryggar en säker och pålitlig elproduktion. Vi arbetar även aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av vår verksamhet. Detta för att vara bland de bästa inom våra områden men även för att nå Vattenfalls mål om att bli fossilfria inom en generation.


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-15
 • Luleå
Publicerad: 2022-11-11
 • Bro
Publicerad: 2022-10-23
 • Göteborg