Snabbfakta

  • Forsmark

Kategorier:

 • Produktion och processteknik
 • Elkraft och energi

Ansök senast: 2022-08-28

Ingenjör inom Reaktorsäkerhet till Anläggningsdesign - Forsmark

Publicerad 2022-08-01

Vill du utvecklas inom reaktorsäkerhet och arbeta med säkerhetsgranskning? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
 
Nu söker vi en ingenjör inom reaktorsäkerhet till Anläggningsdesign på Forsmarks Kraftgrupp.
 
Enheten Anläggningsdesign består av tre grupper:
Analys som arbetar med säkerhetsanalyser, processanalyser och eldynamiska analyser.
Licensiering och anläggningsutveckling arbetar med licensieringsfrågor och har hand om Forsmarks säkerhetsredovisning.
Säkerhetsteknik arbetar med delar av säkerhetsredovisningen, PSA-analyser och sammanhållande för primär säkerhetsgranskning.
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
 
Ansvarsområden:
 • Tolkning av föreskrifter och krav för anläggningen
 • Ansvara för och utveckla säkerhetsredovisningen och säkerhetstekniska driftförutsättningar (STF)
 • Genomföra säkerhetsanalyser
 • Utgöra kvalificerat stöd i reaktorsäkerhetsfrågor
 • Genomföra primär säkerhetsgranskning
En viktig arbetsuppgift för gruppen är implementering av nya föreskrifter från vår tillsynsmyndighet, uppdatering av säkerhetsanalyser och redovisning utifrån de nya kraven. Tjänsterna kan innebära såväl att ta fram och utveckla analyser och ny redovisning som att vara med i säkerhetsgranskning av dessa.
En viktig del är att tillse att krav, anläggning och dokumentation är samstämmiga. Du får möjlighet att bidra i anläggningarnas strategiska utveckling som en del av Forsmarks ”Design Authority” samt arbeta brett med säkerhetsfrågor. I enhetens arbete ingår även kontakter med myndighet och andra externa organ samt internationella organisationer.
 
Om dig
Vi söker personer med bakgrund inom elkraft, bygg (konstruktion, kravhantering och anläggningsutformning) eller andra reaktorsäkerhetsområden.
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är kvalitetsmedveten och har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Rollen kräver också att du har stor integritet och att du känner dig trygg i din yrkesroll. Då du kommer ha många interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du är självständig och kan leda och styra större uppdrag mot uppsatta mål.
Vi ser gärna att du har
 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning, gärna med kärnkraftsinriktning. Du kan vara relativt ny eller i slutet av dina studier, alternativt ha längre erfarenhet inom branschen.
 • Erfarenhet inom elkraft (konstruktion, kravhantering, anläggningsutformning etc) och/eller relevant arbete inom kärnkraftsindustrin är meriterande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
Vill du veta mer?
För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Stina-Lisa Hast 0703449385 (Licensiering och anläggningsutveckling) eller Karl Jansson 0724517412 (Analys).
För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Summer Lovlinger, 070-1945664.
Fackliga representanter är Hans Lindqvist / Akademikerna, Helena Arneberth / Ledarna, Conny Nordström / SEKO, Mia Friberg / Unionen. Samtliga nås på telefon 0173-81 000 (vx).
 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 16 augusti 2022. Vi ser fram emot din ansökan!
 
Placeringsort
Forsmark
 
Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
 
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
 
Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
 
Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
#LI-SE

Liknande jobb

Publicerad: 2022-08-01
 • Lund
 • Heltid
Publicerad: 2022-07-01
 • Stockholm