Snabbfakta

    • Oskarshamn

Kategorier:

  • Data och IT
  • IT-säkerhet
  • Elkraft och energi

Ansök senast: 2022-01-31

Informationssäkerhetsspecialister-Svensk kärnbränslehantering AB

Publicerad 2022-01-03

Vill du vara med och stärka SKB:s arbete med säkerhetsskydd och informationssäkerhet inom IT?
  
SKB söker två informationssäkerhetsspecialister som brinner för säkerhetsskydd och informationssäkerhet.
  
Vi lever i en digitaliserad värld där riskerna för allt mer avancerade cyberhot ökar. Samtidigt behöver SKB kunna utvecklas och dra nytta av nya moderna verktyg. Som en del i det behöver vi hitta lösningar som uppfyller våra högt ställda krav på säkerhetsskydd och informationssäkerhet.
  
Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
 
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
 
Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning. Du har flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och informationssäkerhet och en gedigen bakgrund inom IT. Det är meriterande om du har god kännedom om författningar, föreskrifter och metodramverk som är relevanta för säkerhetsskyddsområdet med fokus på informationssäkerhet.
 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har förmåga att se helheter och finna lösningar inom ramen för informationssäkra lösningar som möjliggör en effektiv digitalisering. Det är en förutsättning att du har förmåga att arbeta självständigt och är van att ta egna initiativ. Arbetet ställer stora krav på kommunikativ förmåga i både tal och skrift. God analytisk förmåga, ansvarstagande, systematiskt arbetssätt samt integritet och engagemang för säkerhetsfrågor är också viktiga egenskaper.
 
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
 
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
 
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
 
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
 
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
 
På vår webbplats, https://skb.se/ finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
 
Ytterligare information
Rekryterande chefer: Susanne Hamlin Lindqvist, 070-762 21 50 samt Jonas Ryding, 076-008 29 30.
Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60.
  
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.
 
Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.
 
Tjänsten kräver en mycket god och precis förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska.
 
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 30 januari 2022. Urval sker löpande.
  
Vi ser fram emot din ansökan!
  
Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.
  
#LI-SE