Snabbfakta

  • Solna

Ansök senast: 2023-01-20

HVAC-Ingenjör inom Process- eller Automationsteknik

Publicerad 2022-11-21

Om tjänsten


Vi söker nu HVAC-ingenjör inom process och automation som vill vara med på vår spännande resa!

Vi erbjuder
Inom kompetensområdena Process och Automation är vi idag ca 15 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande uppdrag tillsammans med kompetenta kollegor inom såväl ditt egna kompetensområde som inom andra discipliner Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter
Som HVAC-ingenjör hos oss kommer du att arbeta i uppdrag hos våra uppdragsgivare. Med din tekniska kompetens kommer du att bidra till lösningar på komplexa problem utifrån ett helhetsperspektiv.

Dina arbetsuppgifter inom processteknik alternativt automationsteknik kan variera och är beroende på din bakgrund, men kan exempelvis bestå av att inom områdena processkonstruktion, reglering, kontrollutrustning och/eller instrumentering:

 • Medverka i beräkningar, analyser och utredningar
 • Delta i ny-, om- och tillbyggnader
 • Ta fram principlösningar
 • Ta fram underlag för beslut och upphandling
 • Arbeta med system- och anläggningskonstruktion
 • Ta fram konstruktionsunderlag

Din bakgrund


 • Utbildad högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande inom relevant område, alternativt motsvarande kunskaper införskaffade på annat sätt
 • Du känner dig trygg med arbetsuppgifterna och har därför några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet från process- eller kraftindustrin är meriterande
 • Erfarenhet av SCADA, DCS, RTU på systemnivå är meriterande
 • Erfarenhet av CAD är meriterande
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • B-körkort

Vi söker dig som trivs med ett självständigt och ansvarsfullt arbete där du har möjlighet att använda din kreativitet och initiativförmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt och tycker om att hantera många kontakter. Du har en god samarbetsförmåga och med din lyhördhet har du lätt för att skapa och bibehålla relationer.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 


Mer information


Placeringsort Solna, Gävle, Uppsala, Västerås eller Göteborg. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men Vattenfall arbetar aktivt med tekniska lösningar för att minska dessa.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Andreas Lennartsson (Automation) 070-588 36 43,  Daniel Olsson (Process) 072-0628525 eller Mari Hård (Process/Automation Göteborg) 070-592 49 26 . För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

Fackliga representanter är Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.   

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 12 december 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Om oss


Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.


Liknande jobb: