Snabbfakta

  • Helsingborg
 • Heltid

Ansök senast: 2022-10-09

Hälsa- och säkerhetsledare Hus Syd - Helsingborg

Publicerad 2022-09-15

Hälsa- och säkerhetsledare Hus Syd - Helsingborg

Vill du vara med på vår resa till ett bättre, mer hållbart samhälle?

På Skanska jobbar vi säkert eller inte alls. Vi kan med glädje och tacksamhet säga att vi bygger morgondagens samhälle med våra hjärtefrågor hälsa, miljö och säkerhet i fokus. Vi söker nu en Hälsa- och säkerhetsledare till Helsingborg. Låter det intressant? Då kanske det är dig vi söker!

Du leder vårt hälsa- och säkerhetsarbete med hjärta och engagemang

På Skanska har vi starka ambitioner om att fortsätta vara en förebild inom hälsa- och säkerhetsfrågor och vill satsa på dig som brinner för att driva dessa. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Hus Syd på ett säkert sätt med din specialistkompetens.

Som vår hälsa- och säkerhetsledare kommer du att stödja och verka för ett systematiskt arbetsmiljöarbete i våra projekt och säkerställa att nya arbetsmetoder implementeras. Du kommer att fungera som ett bollplank till produktionsledningen för att uppnå en så säker arbetsplats som möjligt och delta i olika utvecklingsprojekt gällande hälsa- och säkerhetsfrågor för att bistå med förbättringspotential så att vi kan bli ännu bättre. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Leda och stödja produktion vid exempelvis start av ny entreprenad, pågående projekt samt erfarenhetsåterföring inom hälsa och säkerhet

 • Vara närvarande i produktion för att arbeta förebyggande med hälsa och säkerhet

 • I samråd med distrikt och produktionsledning ta fram kompetensutvecklingsplan för hälsa och säkerhetsarbetet

 • Vara en aktiv roll för stöttning/support av produktionens ansvar för att upprättad affärsplan efterlevs

 • Stötta i arbetsberedningar samt säkerställa att riskinventeringar genomförs

Du leder och kommunicerar våra hjärtefrågor med finess

Vi söker dig som vill vara en tydlig bärare av vår säkerhetskultur och som har en pedagogisk fallenhet för att få med dig andra på resan för ett inkluderande, hälsosamt och säkert arbetsmiljöarbete. Genom ditt smittande engagemang och din tydliga kommunikation vägleder du andra för att vi ska kunna fortsätta i rätt riktning så att arbetssätten inom arbetsmiljö efterlevs. Du har god förståelse för vikten av samverkan för framgångsrika projekt och är ansvarstagande och är bekväm med att driva frågorna i olika forum. Du är initiativrik och har god förmåga att kommunicera muntligen samt skriftligen på engelska och svenska.

Din utbildning kan vara arbetsmiljöingenjör eller byggnadsingenjör alternativt med motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av hälsa- och säkerhetsarbete och det är meriterande om du har arbetat framgångsrikt med förändringsledning eller i projekt.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav då tjänsten innebär en del resor.

Det är viktigt att du är en god representant för Skanska och våra värderingar, vilka vi förväntar oss att du delar både i din yrkesroll såväl som i din personlighet.

Vi är nyfikna på dig!

Låter detta som en utmaning som skulle passa dig? Kanske är det just din ansökan vi väntar på! Sista ansökningsdag är den 9 oktober, men vänta inte med att söka då vi kommer att intervjua löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kontakta Anders Paulander anders.paulander@skanska.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-15
 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2022-09-15
 • Göteborg
 • Heltid