Snabbfakta

  • Stockholm

Kategorier:

 • Chefer och ledare
 • Informationsteknik
 • Systemutvecklare
 • QA och testning
 • IT-support
 • IT-säkerhet
 • Nätverks- och drifttekniker
 • Systemadminstratörer
 • Embedded och hårdvara
 • Integration
 • Databasadministratörer
 • Projektledning

Ansök senast: 2020-10-15

Gruppchef till Nät och Integration

Publicerad 2020-08-16

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Vi söker en utvecklingsfokuserad gruppchef med god förmåga att leda andra och driva verksamheten effektivt och långsiktigt framåt.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-08-31

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med goda ledaregenskaper som ser möjligheter i förändring och som får andra att utvecklas och växa. Du kommer vara en viktig del i uppbyggnadsfasen av Säkerhetspolisens nyinrättade IT- och teknikavdelning. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du triggas och inspireras av förändringsarbete. Du levererar dina resultat med hänsyn taget till helheten och har intresse och förmåga att sätta dig in i den övriga verksamheten utöver IT och teknik. Vidare är det av stor vikt att du har förmåga att samarbeta effektivt samt att du samverkar på ett konstruktivt sätt inom och utanför myndigheten. Du kommunicerar väl, både skriftligt och muntligt, och ser återkoppling som en naturlig del av ledarskapet.

Vi ser att du är säkerhetsmedveten, har hög integritet och med gott omdöme fattar beslut i komplexa frågor. Du har analytisk förmåga med känsla för detaljer och sätter tydliga mål och leder utifrån dessa verksamhets arbete mot goda resultat. Som ledare är du utvecklingsorienterad och arbetar ständigt med förbättringar i verksamheten samtidigt som du engagerar och entusiasmerar.

Ditt uppdrag
Du har personalansvar för en grupp medarbetare och ansvarar för att säkerhetsställa ett fungerande produktteam genom att tillföra och utveckla den kompetens som behövs. Du ansvarar för rekrytering, introduktion och kompetensutveckling inom området nät och integrationer och i uppdraget ingår att samverka inom och utanför den egna myndigheten. Som gruppchef ansvarar du vidare för att arbetet utvecklas framåt samt uppfyller förväntade resultat och uppställda mål.

Gruppen nät och integration tillhör enheten för infrastruktur och support och du är en aktiv medlem i enhetens ledningsgrupp. Tillsammans med dina chefskollegor i ledningsgruppen arbetar ni strategiskt och långsiktigt med att driva hela verksamheten framåt. Du deltar i ett kontinuerligt förändringsarbete och ansvarar för att maximera utveckling, lärande och innovation genom att tillåta misstag och skapa förutsättningar att experimentera för att lösa problem. Gruppen består av medarbetare med kunskaper inom krypto, nätinfrastruktur och olika typer av integrationslösningar mellan system och olika miljöer.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer. Beredskap kan förekomma i tjänsten.

Din kompetens
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning eller kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som chef med direkt personalansvar i en agil verksamhet. Vidare har du ansvarat för IT-drift och underhåll av en verksamhetskritisk infrastruktur med inriktning mot nät och/eller integration.

Det är meriterande om du har erfarenhet av DevOps. Vi ser även gärna att du har erfarenhet från en organisation med höga säkerhetskrav.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 895 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 2020-08-31.

Liknande jobb

Publicerad: 2020-09-16
 • Malmö
 • Heltid
Publicerad: 2020-09-17
 • Örebro
 • Heltid