Snabbfakta

    • Gävle

Ansök senast: 2022-11-27

Gruppchef Processlab

Publicerad 2022-09-28

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Gruppchef Processlab

Processlaboratoriet har en viktig funktion för Gävle Bruk med ansvar för daglig miljö-, process- och kvalitetskontroll för Massabruket och delvis för Kartongbruket. Vi utför mätningar och analyser av utsläpp till luft och vatten, analyser på flis, massa, kemikalier och vatten för kontroll och uppföljning av produktionsprocesserna, samt mikrobiologiska analyser för kvalitetssäkring av våra produkter. Laboratoriet är ackrediterat av SWEDAC för avloppsvatten. Processlab är brukets specialister inom sitt kompetensområde och driver sin egen utveckling samtidigt som det är en servicefunktion för bruket.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med professionella kollegor inom branschen och vi ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare i vårt hållbara ledarskapskoncept.

Om tjänsten
Din uppgift som chef för Processlab är att leda och planera arbetet på Processlaboratoriet, vilket innebär att optimera verksamheten mot största möjliga kundnytta samt utveckla verksamheten utifrån brukets behov och uppsatta mål. Processlabb har påbörjat en förändringsresa för att bli en bättre samarbetspartner till sina uppdragsgivare, där du blir en viktig person att fortsätta driva arbetet framåt.

Till din hjälp har du en grupp på 13 medarbetare som arbetar som laboranter, laboratorieingenjör, teknikansvarig och miljötekniker. Du bidrar med ett tydligt ledarskap med fokus på att få ditt team att trivas och utvecklas.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att utveckla både verksamhet och människor samt ett gediget intresse för laboratorie- och kvalitetsarbete. Vi tror att du har en relevant utbildning i kemi, kemiteknik eller annan likvärdig utbildning. Vi ser att du har flera års erfarenhet inom laboratorieverksamhet. Det är meriterande om du har lett en ackrediterad verksamhet tidigare. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

 

Personliga egenskaper

Du har förmågan att se helheten samt är strukturerad och noggrann. Du har ett drivande arbetssätt, är trygg i att driva förändring och är bra på att kommunicera.

För att lyckas i rollen trivs du med en aktiv närvaro i gruppen med ett inkluderande ledarskap som möjliggör att individerna i gruppen är med och påverkar sin egen arbetsvardag. utvecklar sig själva och gruppen med resultatet av ett väl fungerande team som tar ett allt större eget ansvar.

Du är entusiastisk och positiv, förstärker justa beteenden och påverkar din omgivning så att vi har roligt på jobbet. Du inspirerar, engagerar och utmanar din grupp och åstadkommer förändring för att nå resultat och uppsatta mål.

Du uppmärksammar och tar tag i olösta problem, söker och ger feedback för att lösa dem och skapa en hållbar förändring.

Du är därmed lyhörd och möter dina kollegor och intressenter respektfullt, prestigelöst och kommunikativt.

Kontakt

För frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Charlotta Kolmodin Holmberg 072-209 18 44.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-09
  • Stockholm
Publicerad: 2022-09-08
  • Eskilstuna
  • Heltid