Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-11-30

Gruppchef - Building Structure and Plant Design

Publicerad 2022-09-15

Vill du bidra med dina anläggningstekniska kunskaper i våra intressanta industriprojekt? Kan du motivera dina medarbetare att nyttja sin fulla potential och ta verksamheten framåt? Har du dessutom erfarenhet av att handlägga eller uppdragsleda anläggningsprojekt?
Då skall du söka till rollen som Gruppchef.
 
KOM OCH ARBETA MED OSS PÅ BYGG- OCH ANLÄGGNINGSTEKNIK I GÖTEBORG
Inom avdelningen bestående av ca. 60 medarbetare arbetar rörkonstruktörer, byggkonstruktörer, beräkningsingenjörer och systemadministratörer med anläggningsprojektering för olika former av industri- och energianläggningar. Oftast innebär vårt arbete ett totalåtagande där vi är med i alla skeden från förstudie, förprojektering, detaljprojektering och upphandling till byggledning, kontroll och slutbesiktning. Våra största kunder verkar inom petrokemi/raffinaderi, energianläggningar samt papper och massa. Genom vår expertis stöttar vi kunden i att uppnå dagens industristandarder. COWI har idag stort förtroende bland våra kunder och på grund av det har vi nyligen vunnit flertalet stora och längre projekt. Projekten genomförs huvudsakligen såsom EPCM och riktar sig mot både internationella- och nationella kunder.
 
VISA VÄGEN FÖR UTVECKLING INOM ANLÄGGNINGSTEKNIK I INDUSTRIN
I den här rollen blir du en del av vårt globala team av experter och du arbetar i nära samarbete med divisionsledningen, medarbetare, projektledare och kunder. Din viktigaste uppgift i teamet är att leda och utveckla dina medarbetare, så att deras kompetenser bidrar till framgång i våra projekt och att gruppens mål nås. Gruppen består i nuläget av 15 personer med blandade erfarenheter och senioritet. Dina dagliga arbetsuppgifter kommer vara att:
 
 • Leda, resursplanera och coacha medarbetare
 • Driva och/eller delta i avdelningens kundorderprojekt, där du säkerställer hög kvalitet i våra leveranser
 • Utveckla målplaner för att attrahera, bibehålla och utveckla gruppens tjänster och medarbetarnas kompetens och engagemang
 • Tillsammans med avdelningens marknadsorganisation aktivt driva och utveckla marknad och affär
 • Tillsammans med övriga avdelningar inom COWI verka för att erbjuda våra kunder helhetslösningar inom tjänsteområdet.
Våra medarbetare är vår största tillgång: det är våra anställda som gör projekten framgångsrika. På COWI får du en unik möjlighet att lära dig från de bästa och utveckla din potential, och du får delta i utformningen av framtidens samhälle. Tillsammans med din chef lägger du upp en plan för din egen utveckling, och du får möjlighet att från dag till dag bygga på din expertis i såväl lokala som globala projekt.
 
DIN KOMPETENS. VÅRT TEAM. TILLSAMMANS UTFORMAR VI FRAMTIDEN
Din kompetens är nyckeln till vår framgång. Vi arbetar över gränser och inom olika verksamhetsområden där vi delar med oss av våra kunskaper och bygger upp starka relationer med kunder och kollegor. Du bidrar med din expertis samtidigt som du får tillfälle att lära dig av de bästa.
 
För att lyckas i den här rollen behöver du motiveras av att utveckla andras kompetenser och kunna se potentialen hos din personal. Du fokuserar på teamets välmående samtidigt som du ser till att bibehålla en hög prestationsnivå. Som person är du en lyhörd lagspelare, och du har intresse av att utveckla ditt ledarskap i en tekniskt utmanande bransch som du brinner för.

För att passa för tjänsten behöver du också:
 
 • Ha relevant teknisk utbildning motsvarande minst högskoleingenjör inom exempelvis maskin-/energiteknik
 • Ha minst fem års erfarenhet från branschen, antingen från annat konsulterande ingenjörsföretag eller från anläggningstekniska projekt på entreprenadsidan
 • Ha haft någon form av ledarroll tidigare, antingen som chef eller som projektledare
 • Intresse att utveckla och leda medarbetare
 • Kunna tala och skriva flytande på svenska och engelska.
HAR DU NÅGRA FRÅGOR?
Då kan du ringa Peo Svärd, Avdelningschef Bygg- och anläggningsteknik, på tel. +46 10 850 21 62.