Snabbfakta

    • Linköping
  • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2022-10-31

graduate embedded software engineer till Emerson

Publicerad 2022-08-03

arbetsbeskrivning.

Vill du jobba med att utveckla högteknologiska radarlösningar? Emersons Engineering & Development avdelning växer och de letar efter en ny stjärna som har intresse för radarteknologi, signalbehandling, machine learning, utveckling av inbyggd mjukvara och som vill växa och utvecklas tillsammans med dem!

Som ny kollega blir du en del av Embedded Software teamet där de utvecklar mjukvara till radarsensorer avsedda för industriella applikationer. Arbetet sker i en spännande miljö, huvudkontoret ligger i Mölnlycke Företagspark (Göteborg) och här i Linköping sitter de i lokaler strax utanför universitetsområdet.

För Emerson är en inkluderande kultur viktig och de är övertygade om att alla anställda tillför värde till företaget på sitt eget sätt. Detta är en av anledningarna till att de lägger mycket tid och kraft på att välkomna nya kollegor till Emerson. Detta innebär att de är måna om kollegors välbefinnande och balans mellan arbete och fritid, varpå de erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet till distansarbete upp till ett par dagar i veckan. 

kvalifikationer.

Graduate-positionen är öppen för dig som nyligen tagit examen, alternativt har jobbat max ett år. Du har en civilingenjörsexamen i el-/datorteknik eller liknande. I vår utvecklingsverksamhet använder vi oss av bland annat av följande programmeringsspråk/verktyg:

  • C/C++, för mjukvaran i radarsensorerna
  • C#/Python, för supportverktyg samt testautomation
  • Matlab, för utvärdering, simulering samt design av signalbehandlingsalgoritmer

ansvarsområde.

Hos Emerson jobbar man brett och i utvecklingsteamen följs ett projekt under hela projektets livscykel, från inledande förstudier och första prototyper fram till kundlansering. Som Graduate Embedded Software Engineer är du inblandad i många delar, allt ifrån krav, koncept och detaljdesign till implementering och testning.

Arbetet sker i tvärfunktionella utvecklingsteam där ständiga förbättringar, innovation och att dela med sig av kunskap är viktiga bitar i det dagliga arbetet. Här finns möjlighet att växa och specialisera sig. Vi tror att du, likt dina kollegor på Emerson, tycker det är spännande med radarteknik och att du ser fram emot att ha möjlighet att påverka företagets framtida produkter. Emerson erbjuder stor möjlighet till personlig utveckling i en framgångsrik och internationell organisation.

För rätt person finns det utmärkta möjligheter att växa inom Emerson och i rollen som Graduate Embedded Software Engineer ingår en plats i vårt omfattande introduktionsprogram för New Grads. Genom detta får du möjlighet att utveckla ett omfattande nätverk i företaget från dag ett samt delta i utbildningar och olika aktiviteter.

För att trivas och växa i rollen är du en kommunikativ teamplayer som gillar att jobba tillsammans med andra. Det uppmuntras att vilja utvecklas, lära sig mer och anta nya utmaningar. Du trivs i en miljö där du är en viktig pusselbit och där ditt bidrag räknas. Du kommer behöva kombinera dina programmeringskunskaper med din problemlösningsförmåga och känner dig trygg i att förklara och kommunicera tekniska lösningar på ett tydligt och konsekvent sätt både på svenska och engelska. 

ansökan.

Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. För mer information, kontakta Amanda Berg på amanda.berg@randstad.se 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-08
  • Jönköping
Publicerad: 2022-09-26
  • Umeå
  • Heltid