Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2022-12-11

Gatuingenjör till Järfälla Kommun

Publicerad 2022-11-18

Vill du arbeta med omväxlande uppgifter i bebyggelsemiljö och i stora stadsutvecklingsprojekt?

Om arbetsplatsen

Bygg- och miljöförvaltningen, med ca 230 medarbetare, ansvarar för verksamheten under Tekniska nämnden och Miljö- och bygglovsnämnden. Park och gata ansvarar på uppdrag av Tekniska nämnden för utveckling och skötsel av kommunens parker, bostadsnära skogar, naturreservat, gator, torg och belysning.

Arbetsuppgifter

Detta är en bred roll för dig med intresse och erfarenhet inom framförallt anläggning- gata, offentlig plats.

Som gatuingenjör hos Park och gata kommer du huvudsakligen att arbeta med drifts- och underhållsplanering och projekt, framförallt i befintlig bebyggelsemiljö men du kan även komma att delta i de stora stadsutvecklingsprojekten som utförs i Veddesta och Barkarbystaden. 

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. vara brett inom framförallt anläggning- gata, offentlig plats, där du ansvarar för åtgärder och att beslutad budget följs. Du företräder kommunen som beställare i olika projekt och agerar sakkunnig i vissa projekt där du kan komma att vara delaktig i olika delar såsom projektering, framtagande av förfrågningsunderlag e t c. Som sakkunnig kommer du granska handlingar, exempelvis detaljplaner och utföra administrativa uppgifter inom utredning, projektering och projektledning.  Du kommer att vara en viktig länk mellan planering, genomförande och drift.

Arbetet sker ofta i samråd med kollegorna på Park och gata, andra avdelningar, förvaltningar och konsulter. Här finns stora möjligheter att påverka eftersom vi är en organisation med korta beslutsvägar och öppet arbetsklimat.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning inom anläggningsområdet, samt flerårig praktisk erfarenhet från entreprenadverksamhet i kommunal eller privat regi. Det är en fördel om du har erfarenhet inom anläggning samt kunskaper i entreprenadjuridik, AMA, m.m. inom anläggningsbranschen.

För att lyckas i rollen behöver du fungera väl i såväl grupp som i självständigt arbete. Du är flexibel med god initiativ- och beslutsförmåga. Andra egenskaper som värderas högt är engagemang och förmåga att kunna styra och samarbeta med konsulter och entreprenörer. Lägst B-körkort krävs. #LI-MM

Låter det intressant?

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Järfälla erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen ”Järfälla för alla framåt”. Läs mer om hur det är att jobba hos Järfälla www.jarfalla.se/ledigajobb

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Liknande jobb:

  • Göteborg
  • Heltid
  • Solna
  • Heltid
Publicerad: 2022-04-21
  • Uppsala
  • Heltid