Snabbfakta

    • Karlskrona

Ansök senast: 2023-10-19

Examensarbetare: Utveckla provsystem för T&E Marin

Publicerad 2023-09-08

Lär känna en unik verksamhet där vi arbetar med högteknologisk materiel. Ofta i långsiktiga projekt som alla syftar till att försvara Sverige.

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. 

Om oss
FMV Test och Evaluering (FMV T&E) ansvarar för Verifiering och Validering (VoV) på FMV och har kvalitetssäkrande funktion. Vår huvuduppgift är att säkerställa att de krav som ställs på den materiel som FMV levererar till Försvarsmakten uppfylls och att materielen håller avsedd kvalitet och funktion. 

Avdelningen T&E Marin ansvarar för den interna VoV-verksamheten inom det marina området. Våra professionella medarbetare genomför och utvecklar VoV-arbetet tillsammans med övriga FMV, Försvarsmakten och industrin. Vi fokuserar på marina produkter, främst på militära fartygsplattformar såsom övervattensfartyg och ubåtar. Vårt mål är att stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens och att leda den VoV-verksamhet som genomförs inom FMV på den marina arenan.

Försvarsmakten står inför en stor omställning med många nya anskaffningsprojekt hos FMV. Det ställer krav på att vi har de resurser som behövs i form av provsystem för att möta nya behov.

Arbetsuppgifter
Genom ditt examensarbete får du möjlighet att använda dina tekniska kunskaper och analysförmåga för att bidra till att T&E Marin kan lösa framtida prov av komplexa system.

Vi vill utveckla provverksamheten inom följande områden:

  • Autonoma eller obemannade undervattensfarkoster (AUV/UUV)
  • Undervattensmål för prov av aktiv eller passiv sonar
  • Signaldistribution och/eller av marina sensorers information
  • Målfarkost för prov av vapensystem

Inriktning och omfattning definieras i samråd med dig och FMV samt examinator för att vara relevant för alla parter. I slutet av examensarbetet kommer du att få presentera ditt resultat och din rapport för T&E Marin.

Vi söker dig som
Du läser en ingenjörsutbildning inom relevant område, exempelvis marinteknik, farkostteknik, maskinteknik, elektroteknik, eller teknisk fysik. Examensarbetets omfattning är 30hp. Det är meriterande om du har erfarenheter av verksamhet inom provning eller produktutveckling. Det är också meriterande med erfarenheter från Försvarsmakten genom Värnplikt, GMU, Hemvärn eller liknande. Inrikes resor kan förekomma, varför körkort B är en fördel. Vi söker en till två studenter som ska genomföra examensarbetet under vårterminen 2024, och välkomnar gemensamma och enskilda ansökningar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som examensarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt examensarbete med det privata.

Examensarbetet sker i Karlskrona eller Stockholm på plats i våra kontor, viss del av ditt arbete kan utföras hemifrån.
#LI-Onsite 

Din intresseanmälan
Vi behöver ett komplett CV med betygsutdrag samt ett personligt brev där du beskriver din utbildning och berättar varför du är intresserad av det här examensarbetet. Ange gärna egna tankar om hur du vill utforma ditt examensarbete och vilket område du vill undersöka. Vi vill också veta vilka behov och förväntningar du har på oss.

Som examensarbetare måste du vara försäkrad, exempelvis genom ditt universitet/högskola. Kom ihåg att ange i din ansökan huruvida du är berättigad försäkring. Vi arbetar med rikets säkerhet och därför krävs svenskt medborgarskap för att göra examensarbete här. För den eller de som blir utvalda krävs även en säkerhetskontroll.

Sista ansökningsdag: 2023-10-19

Vid frågor kontakta rekryterande chef, Anders Westerberg, på telefon 08 782 40 00 (FMV Växel)

Välkommen med din intresseanmälan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb: