Snabbfakta

  • Karlstad
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-12-04

Erfaren programmerare, Karlstad

Publicerad 2022-09-19

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Granitor Systems en naturlig och viktig roll att spela.

Vilken tjänst?
Vi söker programmerare/automationsingenjör med ett genuint intresse för teknik. Våra projekt, som spänner från industriella styrsystem till SCADA och PC-baserade client-server lösningar, behöver  ingenjörer som förstår helheten. Systemen används i de flesta branscher och i olika typer av utrustningar - allt från analyssystem för läkemedel till styrning av guldgruvor. Ofta utförs arbetet i kompletta funktionsleveranser med ansvar från specifikation till idrifttagning, men kan också vara i mindre uppdrag direkt åt våra kunder. Du ges möjlighet att vara med redan i försäljningsprocessen och vara med från start till mål. Din uppgift blir att, tillsammans med dina kollegor och kunden, hitta de bästa lösningarna för varje unik situation.

Vem söker vi?
Vi tror att du idag är automationsingenjör som gillar industriella utmaningar och som gärna vill vara med och skapa lösningar i multidisciplinära projekt – allt från prototyper till produktionsmässiga anläggningar. Du har troligtvis en högskole-/universitetsexamen och vill utveckla din kunskap inom alla områden. Du tycker det är spännande att utveckla system inom industriella tillverknings- eller labsystem och har inget emot att varva teori med hands-on.

Dina kunskaper om olika styrsystem/SCADA, från t.ex. Siemens och Mitsubishi, robotar och drivsystem kommer värdesättas liksom dina erfarenheter från automatiserad tillverkning.

Vi söker framför allt dig som har arbetslivserfarenhet och känner att du vill vara med att leda och påverka t.ex. som Tech-lead. Vi söker också dig som har ett engagemang och vilja att utvecklas - vi hjälper varandra.

Vi jobbar ofta i fastprisprojekt och vardagen på Granitor präglas av korta beslutsvägar och entreprenörskap. För att lyckas i arbetet och trivas hos oss bör du som person vara ansvarstagande, ha förmåga att jobba strukturerat och skapa relationer både med kollegor och kunder.

Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Innehav av B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?

 • En bra och hälsosam arbetsplats med förmånliga villkor. Vi är måna om våra medarbetare och lägger stor vikt vid att det ska vara kul att gå till jobbet. Vi utgår från varje persons unika förutsättningar, livssituation och önskemål. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre.
 • Spännande uppdrag med möjlighet att få arbeta med branschledande kunder, både nationellt och internationellt. Vi strävar alltid att använda senaste tekniken där digitalisering, IOT och Industri 4.0 är en naturlig del i vår vardag.
 • En engagerad och harmonisk grupp som jobbar professionellt och prestigelöst, ofta i multidisciplinära projekt. Vi samarbetar och har ett starkt nätverk inom företaget. Jobbet tar vi på allvar men vi har också väldigt trevligt tillsammans.
 • Möjligheter i ett stort företag som ligger i topp på Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vi tror på utveckling och på utbildning och har därför egen affärsskola, Granitor Business School. Här finns bra karriärmöjligheter genom utveckling i befintlig yrkesroll.
Hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Utveckling av hållbara lösningar som ökar företagens konkurrenskraft och människors livskvalitet är en integrerad del av vår affärsidé. Vi har länge arbetat för att främja en bred syn på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet, allt från arbetsmiljön i vår dagliga verksamhet till Granitors mer visionärt långsiktiga mål ”Att bidra till en bättre framtid”. Granitor Systems är sedan 2017 hållbarhetscertifierade på standarden CSR Performance ladder, level 4.

Bra att veta:

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse
 • Arbetstiden är dagtid och tjänsteresor förekommer
 • Vi värdesätter mångfald och jämn könsfördelning i verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet
 • Placeringsort: Karlstad
Välkommen med din ansökan – vi lovar att utmana dig!

Ansökan och kontaktperson
Sök tjänsten redan idag då rekrytering och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

För att veta mer om tjänsten kontakta:

Björn Johansson (Avdelningschef)
Tel: +46 10 470 76 56
Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Granitor Systems ingår i Granitor Electro-gruppen tillsammans med Granitor Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Granitor Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4400 medarbetare och under 2020 omsatte vi 11 miljarder kronor.

Liknande jobb: