Snabbfakta

  • Borlänge
  • Gävle
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Nätverks- och drifttekniker
 • Data och IT
 • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2021-03-12

Erfaren nätverkstekniker

Publicerad 2021-02-23

 

Som erfaren nätverkstekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

IKT Sektionen Datakommunikation Core och Lokala nät ansvarar för datakommunikationslösningar i Trafikverkets datacenters, alla kontor, inklusive alla projektkontor. Dessa är förutsättningsskapande leveranser till övriga avdelningar i IT-organisationen och övriga Trafikverket samt externa kunder. Sektionen ansvarar för drift, leveranser och förvaltningsuppdrag och består av ca 17 medarbetare som är placerade i första hand i Gävle och Borlänge.

Vi söker nu en erfaren nätverkstekniker med inriktning datahallskommunikation och kanske det är just du som skulle passa för tjänsten!

Som nätverkstekniker så kommer dina huvudsakliga uppgifter vara att att arbeta med Trafikverkets rikstäckande IP-Nät eller Datahallslösningar. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga inom IKT-organisationen samt användare av nätets kommuniktationstjänster. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för drift, felavhjälpning, implementering av befintliga och nya nätlösningar samt att konfigurera/backup av nätverksutrustning, brandväggar. Du kommer även att genomföra tester i lab för ny teknik, nätlösningar och kommunikationstjänster. Vidare kommer du även att vara med och effektivisera och vidareutveckla specifik teknisk datakominfrastruktur samt medverka som teknisk specialist vid exempelvis olika tjänsteutvecklingsprojekt, tjänster och teknologier. I arbetet ingår också att du kommer att vara delatkigt i våra inköp, ha viss kontakt med levernatörer samt hanterar entreprenörsbeställningar.  Schemalagd beredskap samt visst nattarbete ingår i tjänsten. Resor inom och utom landet kan förekomma.

Om jobbet

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och van av att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor. Du kommer att samarbeta både inom och/eller utom verksamheten så vi ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Arbetsuppgifterna du ställs inför i arbetet är ofta komplexa, olikartade samt komplicerade och kräver därför god analysförmåga samt kreativitet och ödmjukhet.  Vi söker dig som är helt självgående, som snabbt kan fatta egna beslut i linje med kundernas avtal samt verksamhetens behov.  Du har social kompetens och god samarbetsförmåga.

 

Vi söker dig som har:

 • högskole-/universitetsexamen eller KY-examen inom data/teletransmission eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • flera års relevant arbetserfarenhet inom IT-teknikområdet och god kunskap om bakomliggande teorier och principer
 • goda kunskaper om IP-nät med tillhörande protokoll samt tjänster och dess förutsättning för applikationer.
 • erfarenhet av felsökning i stora IP-nät samt förståelse och kunskap om nätdesign.
 • erfarenhet och kunskap om dokumentation av IP-nät samt kommunikation-och nätlösningar.
 • goda kunskaper om OSI-modellen upp till nätverksskiktet samt förståelse för ovanstående skikt.
 • har goda kunskaper i svenska och engelska
 • har B-körkort

Det är meriterande om du har

 • flerårig erfarenhet av exmeplevis Routing, Switching, MPLS, Infoblox DDI, Cisco WLC eller Cisco Prime infrastructure, VPN, Cisco ACI, NSX, Openstack, SDN, Brandväggar, Checkpoint,

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-01-13
 • Örebro
 • Heltid
Publicerad: 2021-02-25
 • Stockholm