Snabbfakta

  • Flexibel placering

Ansök senast: 2023-11-14

Erfaren Arbetsmiljöingenjör till HSSEQ

Publicerad 2023-09-15

Om tjänsten


Vill du vara med och skapa Sveriges säkraste arbetsplats? Då kan du vara vår nästa kollega på HSSEQ!

I uppdraget från Vattenfall Services ledning ingår att säkerställa att vi har ett ledningssystem och en verksamhet som klarar certifiering enligt ISO 45001. Det finns en förväntan från Vattenfall Servicesledning att vi hela tiden utvecklar oss på arbetsmiljöområdet, så att vi arbetar allt mer effektivt och med säkra arbetssätt som ger minsta möjliga negativa arbetsmiljöpåverkan.

När det gäller omvärldens krav läggs stor vikt vid lagefterlevnad/myndighetskrav, krav från Vattenfall AB samt kundernas krav och förväntningar.

Din roll som arbetsmiljöingenjör
Du blir en del av Vattenfall Services HSSEQ-avdelning som består av tolv medarbetare där du är delaktig i  bland annat utveckling av Vattenfall Services ledningssystem,  strategisk utveckling inom HSSEQ-frågor, lagefterlevnad, revisioner och inte minst i att stödja verksamheten i operativa arbetsmiljöfrågor.
Nedanstående arbetsuppgifter utgör exempel på arbetsuppgifter som arbetsmiljöingenjörer ska utföra eller ansvara för. Arbetena utförs ofta i samverkan med Arbetsmiljöchefen eller med övriga medarbetare inom HSSEQ-avdelningen där du rapporterar till Arbetsmiljöchef respektive HSSEQ-chef.

 • Planera, samordna och följa upp VSN certifiering inom arbetsmiljö ISO 45001.
 • Bidra i arbetet med att ta fram strategier och målsättningar inom arbetsmiljöområdet.
 • Sammanställa underlag till ledningens genomgång inom området arbetsmiljö.
 • Arbetsmiljöingenjören stödjer linjecheferna i arbetsmiljöarbetet samt samordnar aktiviteter inom VSN.
 • Sammanställa arbetsmiljöstatistik regelbundet.
 • Leda, utföra och vid behov stödja chefer med arbetsmiljörelaterade utredningar så som olycksutredningar, utredningar av arbetsmiljöförhållanden med flera.
 • Uppdatera och underhålla rutiner och arbetssätt så att dessa följer arbetsmiljölagar, myndigheters och andra intressenters krav.
 • Internutbilda och informera inom arbetsmiljöområdet samt ta fram utbildningsmaterial.
 • Delta i och genomföra revisioner, besiktningar, riskanalyser, riskbedömningar och skyddsronder inom arbetsmiljöområdet.
 • Bevaka förändringar inom lagar och förordningar och tillse att de tas omhand i Vattenfall Services  organisation.
 • Vid behov agera ställföreträdande arbetsmiljöchef.

Din bakgrund


Vi vet att du kommer att utvecklas med oss men vi ser redan nu att du

 • har en akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning på universitets/högskolenivå med flerårig erfarenhet eller motsvarande kunskaper med lång erfarenhet inom merparten av de områden vi har nämnt i annonsen,
 • har kunskap inom ISO 45001 och det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av branschen.
 • är van datoranvändare, med fokus på Office 365,
 • uttrycker dig tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • har B-körkort då resor ingår regelbundet i tjänsten och det är viktigt att du ser positivt på det.

Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, systematisk och kommunikativ med ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du inspirerar och driver dina ansvarsområden och frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv.


Mer information


Vi erbjuder   
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!  

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.  

Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här: Dina kollegor - Vattenfall SE    

Nyfiken på att följa vår vardag?  Följs oss på sociala medier! 
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB   
Instagram – Vattenfallservices   

Placeringsort
Vid någon av Vattenfall Services större etableringar t.ex. i Solna, Uppsala, Luleå, Motala, Norrköping, Göteborg. Vi värdesätter dock rätt kompetens före geografisk placering, därför kan annan placeringsort diskuteras i ett sådant fall. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!

Kontakt   
För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Lars Hedenskog, 070-347 39 52. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Mays Al-Musfi, 070-267 94 57. 

Fackliga representanter för denna tjänst är Alma Svensson Unionen, Juha Siipilehto SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna  - Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats. 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.   


Om oss


Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.  
 
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats! 


Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-19
 • Norrköping
 • Heltid
Publicerad: 2023-09-20
 • Oxelösund
 • Heltid
Publicerad: 2023-09-13
 • Östhammar