Snabbfakta

  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-04-03

Enhetschef Tågtrafikplanering region Öst

Publicerad 2023-03-13

Trafikverket söker nu en Enhetschef till avdelningen Trafikplanering där du blir en drivande kraft i utvecklingen av enheten och arbetssätten för att leverera mot målet: att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Kapacitetsoptimering Öst är en av fyra geografiska enheter inom avdelningen Trafikplanering, där uppdraget består i att i samarbete med övriga kapacitetsoptimeringsenheter upprätta och justera årlig tågplan för sitt geografiska område. Detta sker med hjälp av interna och externa kontakter, vilka till del regleras via formella processer. Vidare hanteras återkoppling och utredning av brister i kapacitetsplaneringen.

Enheten ansvarar bl a för följande leveranser:

 • framtagen årlig tågplan
 • justerad tågplan
 • hantering av tvister
 • underlag till fakturering

Utifrån en tydlig arbetsgivarroll leder, planerar och följer du som Enhetschef upp enhetens arbete så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkrat mot verksamhetsmålen. Enheten består av ca 23 medarbetare som du leder med hjälp av två sektionschefer. Organisationen med sektionschefer är ny och rekrytering av dessa roller har påbörjats.

Utöver enhetens arbete har du också en viktig uppgift att bidra till helheten i avdelningens ledningsgrupp och företräder avdelningen och Trafikverket både internt och externt.

Som chef förväntas du driva förändringar vad gäller arbetssätt, värdegrund och kulturarbete både inom den egna enheten och tillsammans med övriga berörda verksamheter inom Trafikverket. Du skapar förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet.

"Jag som blir din chef heter Mats Berlin och är chef för avdelning Trafikplanering. Jag söker dig som är en positiv och kreativ lagspelare, som tar stort ansvar och som gillar utveckling. Av mig får du stor tillit och frihet i ditt uppdrag men jag finns där när du behöver mig."

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Vi söker dig som:

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning ihop med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
 • har chefserfarenhet med personalansvar
 • har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av komplex planeringsverksamhet
 • har chefserfarenhet av att leda underställda chefer
 • har erfarenhet inom järnvägssektorn

I denna rekrytering kan webbaserade tester att användas som en del av urvalet. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även din skräppost/SPAM regelbundet under rekryteringsprocessen för att vara säker på att du får all information från oss!

De första intervjuerna kommer att hållas via Skype i vecka 17.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare med chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-18
 • Luleå
 • Heltid
 • Skellefteå
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-15
 • Flera orter
 • Heltid