Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-10-08

Enhetschef Inköp och Logistik

Publicerad 2023-09-15

Som Enhetschef Inköp och Logistik på Trafikverket är du med och skapar dagens och morgondagens infrastruktur för invånare och företagare i hela Sverige. Vill du arbeta med ledarskap, affärer och utveckling i den största beställarorganisationen i branschen? Nu finns möjligheten till en omväxlande ledarroll hos oss, varmt välkommen med din ansökan!

Som enhetschef på Inköp och Logistik ansvarar du för en stor spännvidd av operativa och strategiska frågor. Din huvuduppgift är att leda, samordna och utveckla verksamheten samt ha personalansvar för medarbetare. Du skapar förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet, samt stödjer och utvecklar medarbetarna genom ett tydligt och coachande ledarskap. I samarbete med andra verksamhetsområden inom Trafikverket driver du utveckling av arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet.

Som enhetschef ansvarar du för en av enheterna på avdelningen i Inköp & Logistik Syd/Väst. I ditt arbete ingår personal-, budget- och verksamhetsansvar. På enheten arbetar ett 15-tal medarbetare som hanterar komplexa upphandlingar, främst inom verksamhetsområdet Investering. Medarbetarna är placerade i Göteborg. Du sitter med i avdelningens ledningsgrupp och samarbetar nationellt med dina motsvarande enheter. Du säkerställer att all upphandling genomförs enligt våra riktlinjer, affärs- och kategoristrategier. Du tillämpar LOU och LUF samt arbetar enligt beslutad process.

För dig som chef i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential hos oss. Som chef har du bland annat tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk och utbildningar. Hos oss lönar sig goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

"Jag som blir din chef heter Maria Engebratt. Mina ledord är tillit, delaktighet och ansvarsfullt. För mig är det viktigt att vi arbetar tillsammans mot våra gemensamma mål, med stor motivation och stort engagemang, och gärna med lite nytänk. Vi skapar tillsammans en trygg miljö för alla och vi har roligt tillsammans."

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du ser till helheten och har god förmåga att prioritera, delegera och strukturera arbetet utifrån verksamhetens behov. Vidare har du god förmåga att samarbeta på alla nivåer, både internt och externt.

Vi söker dig som

 • har aktuell chefs- eller annan ledarerfarenhet där du leder verksamhet, personal, uppdrag eller projekt
 • har några års erfarenhet av att arbeta som inköpare
 • har universitets- eller högskoleutbildning inom inköp, ekonomi, teknik eller juridik, om minst 180 hp (120p) alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med offentliga upphandlingar
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Placeringsort är Göteborg. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Digitala förstaintervjuer är planerade till vecka 43. Två korta webbaserade tester kommer dessförinnan vara en del i urvalsarbetet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-11
 • Lund
Publicerad: 2023-08-06
 • Göteborg