Engagerade ingenjörer till Flyg och Rymd

Publicerad 2023-09-08

Vill du arbeta i flyg- och rymdprojekt i teknikens framkant med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Är du ingenjör och har erfarenhet av tekniskt projektarbete? Är du initiativtagande och har förmåga att strukturera ditt arbete? Verksamhetsområde Flyg och Rymd är i en stor tillväxt och söker därför efter flera ingenjörer. Du kan vara en av dem.

Arbetsuppgifter
I rollen som ingenjör på Flyg och Rymd bidrar du till en historisk tillväxt för Sveriges försvar. Det innebär att du är med och påverkar system inom flyg- och rymdmateriel som ska stärka Försvarsmakten med spjutspetsteknik under kommande decennier. Uppdraget är brett och ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt med målsättningen att göra Sverige och världen säkrare.

Just nu söker vi ingenjörer till flera olika teknikområden så som obemannade flygsystem (drönare), rymdrelaterade system, transportflygplan TP84 Herkules, Helikopter 14, stridsflyg JAS Gripen, taktiska system, tillämpad matematik, signalbehandling, reglerteknik samt vapen och yttre last. Vi söker också efter ingenjörer med fokus på hållbara underhållslösningar (ILS) och livscykelperspektiv samt ingenjörer inom IT-system till JAS Gripen.

Rollen som ingenjör är sig lik oberoende vilket teknikområde du är inriktad mot. Du deltar i det tekniska systemarbetet genom att formulera tekniska krav vid upphandlingar, genomföra tekniska granskningar, verifiera krav och systemlösningar. Du kommer att genomföra avvägningar mellan teknikområdets specifika önskemål och krav i syfte att optimera systemets utformning. Du arbetar nära projektledare och andra kollegor i strävan efter att säkerställa att leveransen till Försvarsmakten sker i tid och till rätt kvalitet. Som ingenjör är du en betydelsefull aktör i både uppföljning och styrning av industrins arbete, hantering av löpande driftärenden och att följa den tekniska utvecklingen inom ditt område.

Tjänsterna är placerade i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör, alternativt har motsvarande relevant utbildning, som vi bedömer likvärdig. Vi ser även att du har erfarenhet av tekniskt projektarbete. För att nå framgång i rollen ser vi att du har erfarenhet inom något/några av områdena; systems engineering, hållbara underhållslösningar, informationssäkerhet, konfigurationsledning eller systemsäkerhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kravställning av tekniska system. Det är även en fördel om du har erfarenhet av hållbara underhållslösningar (ILS) eller att tillämpa metoder och metodik för att analysera livscykelkostnader. Erfarenhet av offentlig upphandling är också meriterande. Även erfarenhet inom IT-system, tillämpad matematik, signalbehandling eller reglerteknik är meriterande. Erfarenhet inom flyg- och rymdområdet är positivt. Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba tillsammans med andra i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer, vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad, initiativtagande och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. För oss är rätt person viktigt därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområde Flyg- och Rymdmateriel samordnar flyg- och rymdmaterielverksamheten inom FMV och har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom teknikområdet. Det betyder att vi ser till att materielen fungerar här och nu och att det finns en långsiktig plan som bidrar till att funktionen säkras även i framtiden. Verksamhetsområdet har många internationella materielsamarbeten och aktiviteter kring forskning- och teknikutveckling, vidare hanteras även svensk försvarsindustrins behov av exportstöd inom flygområdet.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Filip Ingelsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor är du välkommen att kontakta Rekryterare Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-10-02.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

  • Lund
  • Heltid
Publicerad: 2023-08-27
  • Göteborg
  • Stockholm