Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2022-11-18

Energisystemspecialist

Publicerad 2022-09-19

 

Energisystemspecialist

 

Malmö | Tillsvidare

 

 

Samhället står på randen till en energirevolution. E.ONs roll är att hjälpa konsumenter, företag och städer att distribuera och använda energi på smartast möjliga sätt. Det gör vi genom innovation, engagemang och ansvarskänsla. Och framför allt – vi gör det tillsammans!
 

Om Elbehovsprognoser och din roll

Den nybildade gruppen Elbehovsprognosers har som syfte att ansvara för inhämtning och utveckling av prognosdata från omvärlden för att säkerställa kvalitet och långsiktighet som våra kollegor som arbetar med nätplanering eller strategi kan använda för att bli mer proaktiva. Gruppen har skapats för att stärka våra möjligheter att bemöta samhällets kapacitetsutmaningar och möjliggöra framtida investeringar i vårt nät som gör skillnad, på riktigt.

I din roll som Energisystemspecialist kommer du bidra med din förståelse för nätplaneringsfrågor som du kombinerar med en god förståelse för affären. I rollen ingår att sammanställa nätutvecklingsplaner, säkerställa en relevans och hög kvalitet på elbehovsprognoserna och att de möter det behov som finns i vår organisation. Du kommer även att vara involverad i projekt som berör effektflödesfrågor och samarbetar med många kompetenta kollegor inom vår nationella verksamhet.

 

Vem är det vi hoppas vill bli vår nya kollega?

Vi är intresserad av dig som har en relevant teknisk utbildning att stå på och har anskaffat dig erfarenhet som gett dig en god förståelse för elnätets uppbyggnad, gärna med en förståelse för regionnätssystemet. Viktigt är en vilja och ett intresse för ett helhetsperspektiv, som du kommer ha stor användning av i din roll hos oss. Om du har erfarenhet av långsiktig planering, projekt eller projektering blir vi lite extra nyfiken på dig. Vi har skapat den här gruppen för att vi tror på proaktivitet och långsiktighet och hoppas att du delar vårt ärliga intresse för att bidra till en förändring.

Som person tror vi att du kommer gynnas av att ha en god strategisk förmåga och att du trivs med att skapa dig en djup förståelse för tekniska flöden och system. Eftersom arbetet innebär samverkan med flera grupper såväl inom företaget som externa parter tror vi att du gärna samarbetar för att uppnå dina mål och kan förklara komplexa frågeställningar till personer som inte har samma djupa förståelse som du har. Din analytiska förmåga kommer väl till användning när du själv ska förstå komplicerade systemkopplingar och sammanhang. Vi befinner oss inom en spännande period med stora satsningar och investeringar i vårt energisystem, och vi värdesätter att på vägen lära oss tillsammans samtidigt som vi har kul på jobbet, varje dag.


Välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle! Sista ansökningsdatum är den 3 oktober och intervjuer kommer inledas därefter.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningarna säkerhetsklassade, vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

För frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef:
Adam Engström, +46 722 376987

 

För frågor till våra fackliga representanter, vänligen kontakta:
Per Carlsson, Unionen, +46 706 035425
Carl-Johan Johansson, Akademikerna, +46 702 163611
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129
Mats Lundberg, SEKO, +46 730 499778

 

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Liknande jobb: