Snabbfakta

    • Markaryd

Kategorier:

  • Elektroteknik
  • Design och produktutveckling

Ansök senast: 2021-05-16

Energiingenjör

Publicerad 2021-02-16

Energiingenjör
Markaryd

Vill du jobba med ett av Sveriges starkaste varumärken och vara med och utveckla nästa generations NIBE-produkter? På NIBEs huvudkontor i Markaryd arbetar du i en internationell miljö med en produktportfölj i världsklass som kräver både intensiv och högkvalitativ produktutveckling. 

Nu söker NIBE flera teknikintresserade och ansvarstagande energiingenjörer / kylingenjörer som vill arbeta med att utveckla hållbara klimatlösningar tillsammans med ett engagerat team. 

Du blir en del av teamet Product Development som är en högteknologisk och avancerad avdelning för produktutveckling med ca. 70 medarbetare inom mekanik, el / elektronik, kylteknik, labb, styr & regler, audio-optimering etc.

 

”Att leda utvecklingen inom inomhusklimat förpliktigar och jakten på rätt kompetenser pågår hela tiden. Vi är en avdelning med stark värdegrund. Vi har en väldigt fin sammanhållning, en ödmjuk inställning och stark kultur. Ingen står över någon annan och jag drivs av att hitta guldkornen i varje medarbetare och låta dem växa. Det säger sig självt att en produktutvecklingsavdelning måste odla kreativa medarbetare. Sedan är det ju inget att hymla med att NIBE också ställer krav på sina medarbetare. 

Hos oss hugger alla i när det behövs och är redo att göra det lilla extra för företaget. Avslutningsvis har vi den stora fördelen av att få jobba med produkter som verkligen engagerar och faktiskt gör världen bättre. Det är den bästa personalförmånen för mig.” 

- Mattias Nilsson, Manager Product Development

 

”Att vara en del av NIBE innebär att jobba med produkter som bidrar till den globala omställningen till fossilfria energislag och som är en naturlig del av många människors vardag genom att skapa ett behagligt inomhusklimat och varmt vatten till dusch och bad. Här i Markaryd utvecklar vi produkter i branschens absoluta framkant. Att jobba i gruppen ”refrigeration applications and fluid dynamics” innebär att man har en central roll i företaget och i skapandet av nästa generations produkter.

Arbetsmiljön är global och det finns både en bred och djup kompetens som gör att vi tillsammans kan ta oss an utmaningar i form av ny teknik som gör oss framgångsrika i utveckling av nya produkter. Som energiingenjör hos oss får man jobba med den senaste tekniken inom branschen i en modern miljö på ett företag som prioriterar offensiv produktutveckling som en av hörnstenarna för fortsatt framgång.” 

- Matthias Åhlander, Manager Refrigeration applications & Fluid Dynamics

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att självständigt utföra tester och mätningar samt utveckla komponenter och kylsystem. Du kommer även att analysera, dokumentera och rapportera testresultat samt delta i olika utvecklingsprojekt i konstruktion av kylsystem. Det ingår också att hålla sig uppdaterad på gällande/relevanta standarder och arbetsmetoder inom det aktuella området som utvecklingen gäller. 

Tjänsterna är placerade i Markaryd med möjlighet till planerat distansarbete.

Din profil 
NIBE söker självständiga, noggranna och ansvarstagande personer med stor idérikedom. Du är utbildad civilingenjör alternativt annan högskoleutbildning inom energiteknik / termodynamik eller kylteknik med några års erfarenhet. Påbyggnadskunskaper inom styr- och reglerteknik och VVS är meriterande. Även du som är nyutexaminerad och har rätt egenskaper och relevanta erfarenheter är välkommen att söka. 

Kontakt och ansökan
Låter det intressant? Vi tillämpar ett löpande urval så skicka in ansökan redan idag. I den här rekryteringen samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering.

Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-469300.

Välkommen med din ansökan!

OM NIBE
NIBE AB är en modern och framgångsrik industri med en omsättning på drygt 4,2 miljarder kr/år med närmare 1 300 anställda i Markaryd. NIBE tillhör de marknadsledande i Europa med ett hållbart produktsortiment som består av ett av marknadens bredaste program av värmepumpar, varmvattenberedare, solpaneler, biobränsleprodukter, ventilationsprodukter, fjärrvärmeutrustning, braskaminer mm. NIBE AB ingår i det börsnoterade NIBE Industrier som har en omsättning på cirka 25 miljarder kr och cirka 18 000 anställda i drygt 30 länder.

Liknande jobb