Snabbfakta

  • Västerås

Ansök senast: 2022-10-31

Elkraftsingenjörer

Publicerad 2021-11-24

Elkraftsingenjörer 
Vi på Prevas vill förändra förutsättningarna för hur energi och el produceras och förbrukas. Vi vill säkerställa tillgång till energi för alla – utan att det går på bekostnad av våra naturresurser och miljön. Som strategisk kompetenspartner för energi- och elkraftssektorn står Prevas på scenen när framtidens hållbara energisystem utvecklas.

Varför vill du jobba hos oss?
Vi tror att teknik gör världen bättre, och för att lyckas göra den bättre, behöver vi personer som dig! Vi kommer att ge dig ansvar och har full tilltro till att du som expert inom området har de bästa lösningarna. Hos oss finns det stora möjligheter att göra en karriärresa. Utan onödiga hierarkier kommer du att kunna fokusera på att skapa värde och resultat. Det gör också att du har möjlighet att påverka, och vara delaktig i din egen, och i vår gemensamma utveckling. Du kommer att erbjudas en stor variation på uppdrag, både när det gäller inriktning och nivå. Du bestämmer riktning och vi finns där för att hjälpa dig framåt. 

Vem är du? 
Du delar vår uppfattning om att vi blir starkare tillsammans. I samarbetet med andra får du energi och säkerställer att ni tillsammans uppnår resultat. Vi tror att människor runt omkring dig skulle beskriva dig som en lagspelare som på ett strukturerat sätt driver och genomför aktiviteter mot uppsatta mål. Du förstår vikten av god kommunikation och gillar att interagera med externa och interna parter på alla nivåer i en multikulturell miljö. Förmodligen trivs du som allra bäst på jobbet när du får sätta dig in i komplexa uppgifter och lösa problem. 

Din erfarenhet och kompetens

 • Du har relevant elkraftutbildning och erfarenhet av att jobba med svenska elförsörjnings-anläggningar
 • Kunskap om nödvändiga elkraft standarder inom ditt kompetensområde
 • Du har arbetat nära ute hos kunderna och är van att ha både ett affärsmässigt och tekniskt ansvar för ditt arbete inom ditt område
 • Du hanterar MS Office obehindrat
 • Pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska, har B-körkort och kan tänka dig viss resa i tjänsten

Våra uppdrag inom elkraft
Våra kunder och projekt finns hos de stora internationella leverantörerna av elkraftprojekt, men även hos de stora elnätsbolagen på beställarsidan. Uppdragen sker inom elkraftbranschens samtliga teknikområden och på alla spänningsnivåer (12-800kV), inom nät, el och energi:

 • anläggningar för transmission/distribution/substation
 • stations automation och kontrollanläggningar
 • ledningsprojekt 
 • FACTS och HVDC projekt
 • batterilager
 • SCADA/EMS/DMS
 • alla typer av kraftverksprojekt (genererande stationer)
 • vindkraft och solkraft

 

Just nu söker vi personer med olika expertis och bakgrund!

Primärkonstruktör
En primärkonstruktör hos oss kommer ha en ledande roll inom elektromekanisk konstruktion i stora och komplexa högspänningsprojekt i olika elförsörjningsanläggningar. Du har ansvar för komplett projektering av anläggningen och kan ta fram byggstyrande dokument, samt detaljkonstruktion av stålkonstruktioner. Du har detaljkunskap om primärapparaterna och hanterar flera olika CAD-verktyg.

Sekundärkonstruktör
Du kommer att ha en ledande roll inom sekundärkonstruktioner (kontrollanläggning och hjälpkraft) i stora och komplexa högspänningsprojekt i olika elförsörjnings-anläggningar. Du ansvar för el-designen i ditt projekt och kan hantera flera olika CAD-verktyg. Du ansvarar för FAT och SAT inom ditt teknikområde.

Reläskyddsspecialist
I denna roll kommer du jobba med den senaste tekniken hos olika bolag inom nät, el och energi. Du kommer att jobba med projekt i allt ifrån komplexa produktleveranser till större entreprenader med helhetsåttagande direkt till slutkund. Du designar, konfigurerar, testar och tar i drift reläskydd och kontrollskåp, samt kan ansvara för FAT och SAT inom ditt teknikområde. Ditt teknikområde innefattar också RTU och MicroSCADA.

Nätberäkningsingenjör
Som nätberäkningsingenjör jobbar du med designen av kraftsystemet via modellering, simulering och analys med hjälp av till exempel PSS/E och PSCAD av kraftsystem på alla spänningsnivåer. Du tar fram selektivplaner och störningsanalyser, kan felsöka och initiera åtgärder.

Visst låter det spännande? Kom och häng med oss på vår resa!
Vi ser fram emot din ansökan. Urvalet sker löpande.  Har du en LinkedInprofil eller ett uppdaterat CV
är ansökan bara några knapptryck bort. 

Vill du veta mer?
Slå gärna en signal till Per på 070-147 41 39 så berättar han mer om de olika tjänsterna och hur det är att jobba hos oss. Och du, kom ihåg att följa oss på LinkedIn för att lära känna oss bättre. 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-23
 • Väröbacka
Publicerad: 2022-09-05
 • Umeå