Snabbfakta

  • Göteborg
  • Malmö

Ansök senast: 2023-01-21

Elkraftsingenjör

Publicerad 2022-10-23

Elkraftsingenjör / beredningsingenjör för solcellsparker 
Sverige

Vill du vara med och bidra till den gröna omställningen? Då är vi säkra på att du inte vill missa denna möjlighet.

Vi erbjuder möjligheten att vara med att etablera BeGreen på marknaden i Sverige. Med oss på BeGreen får du möjlighet att bli en avgörande del av lösningen att bidra till förnybar energi.

 

Värt att veta 
BeGreen utvecklar, bygger och driver storskaliga solcellsparker. Efter att solcellsparkerna har satts i drift fortsätter vi att vara aktiva i våra solcellsparker. Vi arbetar med löpande drift & underhåll samt generell asset management i samarbete med de investerare som vi avyttrar färdigställda solcellsparker till.

Fram tills idag har BeGreen byggt 301 MWp och har ytterligare 288 MWp under uppförande i Danmark. Vi har flera projekt under utveckling i Danmark, Sverige och Polen. Vårt mål är givetvis ständig utveckling, inte minst i Sverige där vi är under etablering. BeGreen’s ambition är att utveckla cirka 1 GWp om året. 

 

"Vi har en inkluderande och omfamnande känsla i relation till våra medarbetare, vi tillämpar all modern teknik för att skapa en flexibilitet omkring våra arbetsplatser."

Läs mer om vad Thomas Jörgensen har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/begreen

 

Vad kommer du att göra hos oss? 
Som elkraftsingenjör kommer du främst ansvara för projektering och beredning av nybyggnadsarbeten av solcellsparker, där du kommer att driva allt från, tillståndsfrågor, regionsnätsfrågor och nätverksutredningar. Du kommer även vara med i arbetet kring att ta fram förslag på ändringar för att framtidssäkra vårt elnät. Därtill har du som ansvar att ta fram lösningar för nyanslutningar för större etableringar.

Ditt arbetsområde kommer att vara södra halvan av Sverige. Du utgår hemifrån och vårt nya kontor i Göteborg.

 

Vad blir din insats för att vi ska lyckas? 
Du blirsom elkraftsingenjör en viktig del i våra projekt och bidrar med din kompetens inom elkraft, där ditt ansvarsområde är elnätfrågor för kapacitet i befintliga elnät och kraftstationer.

 • Etablera relationer med regionnätsägare och Svenska Kraftnät
 • Analysera regionala kraftsystem och identifiera områden med tillgänglig kapacitet för att på ett effektivt sätt inrikta vår projektutveckling
 • Identifiera och samarbeta med partnerföretag för design och byggnation av anslutningsinfrastrukturen mellan våra solcellsparker och region/transmissionsnäten
 • Delta i projektutvecklingen under anslutningsansökning, konstruktion och driftsättning av våra solcellsparker
 • Du kommer även samarbeta med konsulter och leda deras arbete

 

Vem tror vi att du är? 
Du har erfarenhet av arbete med region- och stamnät, i en ansvarstagande roll. Kunskap om elnätens infrastruktur och processer kring nätanslutning, gärna i kombination med en projektledande roll.

 • Högskoleingenjör eller minst eftergymnasialutbildning med inriktning elkraft eller energisystem, alternativt innehar annan lämplig utbildning inom området som kan vara relevant för tjänsten
 • Kunskap om transmissions- och distributionssystem, samt regionnät
 • Meriterande med ett kontaktnät inom branschen
 • Meriterande med erfarenhet av och kunskap om dpPower
 • Svenska både i tal och skrift är ett krav
 • Goda kunskaper i engelska
 • Körkort - B, då resor är en naturlig del av din roll

Har du dessutom erfarenhet från energibranschen, ser vi det som ett stort plus. Lägger vi till erfarenhet från solcellsparker, då sitter du på ett trumfkort! 

 

Vilken personlighet söker vi 
En förutsättning för att lyckas i rollen som elkraftsingenjör är att du har ett stort driv och känner ett engagemang för klimatfrågor. Precis som alla andra annonser du läser, förväntar vi oss att du är strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad. Du trivs med att analysera förutsättningar, utveckla nya lösningar och nå fram till ett färdigt resultat.

 

Kontakt och ansökan 
Känner du igen dig i beskrivningen och redo att anta en ny utmaning, där du dessutom gör skillnad för framtiden, då ser vi fram emot din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. För frågor om tjänsten kontakta Josefine Petersson, 0702-501429, Maria Ahlén, 0708-490288, eller Malou Magnusson, 0707-588745.

Välkommen med din ansökan!

 

Vem är din framtida arbetsgivare? 
BeGreen är en del av Bregentved Group. Bregentved har ägts av familjen Moltke sedan 1746. Bregentved fokuserar på den gröna omställningen och klimatvänlig verksamhet och är medlem i den gröna tankesmedjan Concito. Som en del av Bregentveds långsiktiga strategi för hållbarhet är BeGreen grundad på visionen att bygga 100 % subventionsfria kommersiella solcellsparker i Danmark i kombination med fortsatt jordbruk.

BeGreen var först i Danmark med att bygga solcellsparker utan statliga subventioner, som bidrar till den gröna omställningen i energisektorn, levererar el till konkurrenskraftiga priser och säkerställer en god avkastning till investerarna.

Läs mer på https://begreen.se/ 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-22
 • Lund
 • Trollhättan
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-11
 • Lindesberg