Snabbfakta

    • Lund

Ansök senast: 2022-11-14

Elkonstruktör Elkraft Värme & Kyla

Publicerad 2022-08-16

Elkonstruktör
Lund

Kraftringen är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och är därför i behov av förstärkning av en elkonstruktör till deras team El & Automation, med placering på Örtofta Kraftvärmeverk. De söker dig som bor i eller med närhet till Skåne, alternativt planerar att flytta till Skåne.

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen.  

 

"Jag jobbade som entreprenör i många år och sökte mig till Kraftringen för 3,5 år sedan för att få testa att sitta på andra sidan bordet. Det jag tycker är mest stimulerande med jobbet är att det är en stor variation i arbetsuppgifterna.

Det är ett utmanande arbete med full rulle från morgon till kväll. Stämningen i teamet är bra och det är ett glatt gäng man får jobba med om dagarna."

- Martin Larsson, elkonstruktör

 

Om tjänsten
Tjänsten som elkonstruktör innefattar förebyggande underhåll och förbättringsarbete med fokus på Kraftringens produktionsanläggningar. Uppdragen avser konstruktion, specifikation, dokumentation samt stöd vid montage och idrifttagning. Exempel på arbetsuppgifter är specifikation och konstruktion av ställverk, hårdvara avseende styrsystem, kontrollutrustning, batterissystem, drivsystem, skåp och lådor, instrumentering, testning, idrifttagning och dokumentation. 

Tjänsten innefattar även viss teknisk projektledning, förstudier och offertarbete. Kraftringens produktionsanläggningar använder sig av PLC och DCS-system bl.a. från ABB och Siemens, erfarenhet av dessa är meriterande. Övriga verktyg och system som förekommer är bl.a. Cadett ELSA för elkonstruktion, kabeldimensioneringsprogrammet ELVIS och Office-programmen.

Teamet El & Automation är involverade i både reinvesterings- som utvecklingsprojekt av Kraftringens produktionsanläggningar och samarbetar brett med både interna och externa leverantörer.

Din profil
Vi söker dig med erfarenhet från konstruktion av industriella elanläggningar. Vi tror att du redan idag är verksam i branschen och har 3-5 års erfarenhet som konsult, konstruktör eller systemelektriker. Du har erfarenhet av dimensionering av elanläggningar och allmän behörighet som elinstallatör är meriterande. Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, högskolenivå eller motsvarande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Körkort är ett krav då det ingår dagsresor i företagets närområde (poolbilar finns att tillgå).

Dina personliga egenskaper
Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss tror vi att du är målmedveten, analytisk och intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och bidra till att utveckla samt förstärka vår position!  

 

"Kraftringen är en stabil arbetsgivare som värderar personlig utveckling högt och stödjer och uppmuntrar till detta. Det sker mycket utveckling inom energisektorn vilket är spännande. Vi satar på nya tekniker med fokus på klimatsmarta lösningar. Detta gör så att medarbetarna får en positiv personlig utveckling.

Det är ett stort fokus på arbetsmiljö och säkerhetstänk inom produktionen. Vi uppmuntrar delaktighet och initiativtagande från alla medarbetare. Framtidsvisionen är att driva och utveckla teamet för att bli än mer framgångsrika.

För att lyckas i denna tjänst bör du trivas med personliga utmaningar inom tekniska lösningar och problem. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och lätt för att ta andra personer. "

- Stefan Nilsson, chef team el- och automation

 

Varför Kraftringen?
Utöver en stabil anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare. 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering AB. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 


Om företaget
Kraftringen Energi AB är ett energibolag som ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Kraftringen har ca 260 000 kunder och 500 medarbetare. Erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Kraftringen Energi AB har två helägda dotterbolag: Kraftringen Nät AB och Kraftringen Service AB. Utöver detta finns tre delägda bolag: Billinge Energi AB, Skånska Energi AB samt Modity Energy Trading AB.

Läs mer på www.kraftringen.se

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-08-31
  • Göteborg
  • Västerås
  • Heltid