Snabbfakta

  • Göteborg

Ansök senast: 2023-01-21

Elektronikingenjör / produktionsingenjör

Publicerad 2022-10-23

Elektronikingenjör / produktionsingenjör
Göteborg 

Har du ett starkt teknikintresse inom hårdvara och programmering? Vill du verka i en flexibel organisation där din insats gör skillnad? Då kan det vara dig vi letar efter.

Vår elektronikingenjör Jaak börjar närma sig pension och vi planerar att anställa en elektronikingenjör som går parallellt med honom tills han väljer att lämna. Jaak kommer att dela med sig av sin gedigna kunskap till vår nästa elektronikingenjör till vår produktion i Mölndal. Hos oss får du en trygg, öppen och familjär arbetsplats, där du spelar en viktig roll och får vara delaktig i hela vår verksamhet. Vi erbjuder dig en bred roll där du kommer att få jobba med unika produkter där vi lägger stort fokus på användarvänlighet och teknikutveckling.

 

Vad säger Jaak Ekman, produktionsingenjör om att jobba på Acoem?

"Jag har jobbat på Acoem sedan 2010 och det var de breda, varierande och tekniskt avancerade arbetsuppgifterna som gjorde att jag sökte tjänsten. Det är ett stimulerande och roligt jobb och stämningen i teamet är mycket god och öppen, väldigt bra och lyhörda chefer.

Här finns det ingen typisk dag. Ibland får man jobba intensivt med en specifik uppgift en period, främst med problemlösning och ibland får man rycka in och lösa akuta problem. Det är detta som gör arbetet så stimulerande och intressant."

 

Arbetsuppgifter 
Som elektronikingenjör kommer du att arbeta med våra elektronik- och programbaserade produkter. Du kommer i första hand agera som länken mellan vårt utvecklingsteam och produktionen för att säkerställa att vår produktion-, test-, och kalibreringsutrustning fungerar på bästa sätt. Du kommer att jobba med hårdvarunära programmering och ta fram styrsystem.

Ditt ansvarsområde består av

 • Produktionstekniskt stöd vid löpande produktion, som teknisk support, inköp, produktion och kvalitet
 • Ansvara för mottagande av projekt från utvecklingsavdelning till produktion, medverka vid konstruktionsgenomgångar och utvärdering av nollserier
 • Bidra till verifiering och validering av elektronikkonstruktioner
 • Säkerställa att produkten är anpassad för en effektiv produktion både i egen verksamhet och hos underleverantör
 • Utveckla samarbetet med underleverantörer

 

Vad säger Jan Bodgren, produktionschef om att jobba på Acoem?

"Jag började jobba på Acoem då jag alltid har velat arbeta i en mindre organisation där man blir en i laget, ser helheten och känner att man tillför något viktigt med sitt arbete.

Acoem har en platt organisation. Det skall vara så lite administration som möjligt och kommunikationsvägarna skall vara korta åt alla håll inom företaget. Jag ser mig själv som en lagledare för min avdelning som består av experter på olika områden precis som ett fotbollslag. Det är inte chefen som är experten på allt, utan vi är experter tillsammans!"

 

Din profil 
I rollen som elektronikingenjör ser vi att du har en stor passion för teknik, och intresse för att arbeta med hårdvarunära programmering. Du trivs med att verka produktionsnära i ett tajt samarbete med kollegor inom olika discipliner. Du är driven, strukturerad och har förmåga att se helheten. Är du dessutom en prestigelös problemlösare som värdesätter flexibiliteten i ett mindre bolag där du får möjlighet att påverka är detta rollen för dig. 

Vi ser även att du har/kan

 • Utbildning inom elektronik, datateknik eller likvärdigt i erfarenhet
 • Några års erfarenhet av kalibrering, programmering och inbyggda system
 • Programmering i C++, C#, .net
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift  

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén, 0708-490288 och Nicole Diener, 0735–258686, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om Acoem 
Ända sedan starten 1984 har Acoem AB (tidigare Fixturlaser AB) hjälpt företag världen över att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Den position som vi har i dag har vi nått genom att våga tänka utanför normen och välja egna, något okonventionella vägar. Vi har haft modet att begå misstag och ta ut nya kompassriktningar. Beslutsamhet, ambition och kompetens har gjort oss till en global aktör och ledare inom innovativ och användarvänlig laserbaserad uppriktning. Företaget består av 40 medarbetare och har den huvudsakliga verksamheten i Mölndal.

Läs mer på fixturlaser.se

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-30
 • Uppsala
 • Sundbyberg
 • Södertälje