Snabbfakta

  • Stockholm
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Data och IT
 • Elektroteknik
 • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2022-09-29

Elektronik- och Styrsystemingenjör

Publicerad 2022-07-31Vill du vara med och lösa världens mest utmanande vattenfrågor genom innovation avancerad teknik? Motiveras du av möjligheten att utvecklas tillsammans med ett fantastiskt team i en dynamisk och internationell miljö?

Välkommen att göra skillnad genom utveckling och smarta lösningar för en hållbar framtid - tillsammans med Xylem Water Solutions. Vi söker en driven ingenjör för en roll placerad i gränssnittet mellan kund, försäljning och teknisk support. Som Elektronik-och Styrsystemsingenjör på Xylem får du en rolig och omväxlande roll. Våra vattenpumpar är automatiserade med den senaste tekniken och vi på ”Monitoring & Control” enheten tillhandahåller förslag på tekniska lösningar, samt utbildar och bygger upp teknisk kompetens hos Sales och Technical Support.

Tjänsten utgår från kontoret i Sundbyberg, Stockholm, men i rollen ingår även intressanta resor världen över till våra drygt 50 säljbolag i Europa, Asien och USA.

Välkommen med din ansökan, kallelse till intervjuer kommer att ske i augusti.

#LI-JJ1


Om tjänsten
Som Elektronik-och Styrsystemsingenjör hos Xylem blir du en del av ett team engagerade ingenjörer vars fokus ligger på att utveckla och supporta våra säljbolags tekniska supportavdelningar världen över. Tillsammans med Teknisk Support gruppen stöttar du även försäljningsavdelningen med din expertis i olika projekt som exempelvis produktlansering och event.

I tjänsten ingår tex att:
- Arbeta nära tekniskt support hos våra säljbolag
- Fungera som second line support i särskilt utmanande ärenden
- Utbilda och bygga upp teknisk kompetens hos sälj och supportfunktioner
- Utföra systemtester
- Skapa konfigurationer för Xylems styrenheter
-Arbeta tillsammans med vår utvecklingsavdelning.

Här kan du läsa mer https://www.xylem.com/sv-se/products--services/pumps-packaged-pump-systems/monitoring-control-equipment/?categoryid=145650&page=1&pagesize=24


Resande förekommer i tjänsten och rollen kräver körkort. Resande utgör ungefär 30% av rollen vilket innebär återkommande övernattningar. Du behöver ibland vara fysiskt på plats ute på Xylems filialer för utbilda medarbetare eller lösa problem.


Vem är du?
Du som söker har högskoleexamen inom el/elektronik/data eller datakommunikation. För att kunna tillträda den här tjänsten krävs minst tre års arbetserfarenhet som ingenjör. Det är meriterande om du har erfarenhet av programmering av system, men också att du har en förståelse för elektroniken bakom.

Vi söker dig som har ett kommersiellt förhållningssätt, men samtidigt är analytisk och har känsla för att lyssna in kundens behov. Vi vill att du som person är självgående och bekväm med att fatta beslut samtidigt som du kan vara den som stöttar medarbetare för att hitta de bästa lösningarna. Engelska i tal och skrift är ett krav.

About the organisation
Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader.

Liknande jobb

Publicerad: 2022-07-25
 • Lund
Publicerad: 2022-05-11
 • Köpenhamn
Publicerad: 2022-08-01
 • Västra Götalands län
 • Heltid