Snabbfakta

  • Kiruna
 • Rekrytering

Ansök senast: 2022-10-31

E-Tjänsteutvecklare, Kiruna Kommun

Publicerad 2022-09-20

arbetsbeskrivning.

Gillar du att utveckla it-lösningar så att de blir ett med tiden? Att ta något befintligt eller ibland ickeexisterande och skapa en ny bas att stå på? 

Kiruna kommun söker i så fall just dig!

Den här tjänsten är ny hos oss vilket innebär att du får vara en del i att skapa ramarna för den.
Och bäst av allt, du får göra det oavsett vart du än befinner dig i Sverige!

Med bara en fysisk dag i Kiruna per månad så är det här möjligheten av fortsätta bo kvar i exempelvis Dalarna eller i Göteborg men ändå få ta del av allt som Kiruna har att erbjuda!

Förutom den otroligt stora samhällsomvandling som sker där vi nyligt invigt en helt ny stadskärna så kan du även uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv. Från midnattssol till norrsken. Från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna är Sveriges nordligaste stad!
 
Med möjlighet att boka våra egna stugor i fjällen får du chansen att växla storstadslivet med naturen i Kiruna kommun. Vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid och erbjuder självklart friskvårdsbidrag.


Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. 
 
Om Tjänsten:

Som e-tjänsteutvecklare ingår du i ett team som har fokus på digitaliseringen. Du ansvarar för utvecklingen av både enklare samt mer avancerade e-tjänster i vår e-tjänstplattform. Dessa e-tjänster ska stärka oss inom intern effektivitet och kvalité och även i de externa tjänsterna som ska förenkla för våra invånare. 

Då detta är en nyinrättad tjänst kommer du att vara delaktig i arbetet med att utveckla arbetssätt som möjliggör ett effektivare arbete kring e-tjänster. Samarbete mellan olika parter, leverantörer och it-drift är självklart för att lyckas i denna roll. Du kommer att fungera som en internkonsult mot våra olika förvaltningar och bolag och fångar därmed upp deras behov från de olika verksamheterna samtidigt som du håller en löpande dialog med andra konstellationer inom Norrbotten som arbetar med liknande e-tjänster. 

Delar av arbetet kommer i stor utsträckning ske i projekt och aktivitetsform och medföra tidsskrivning vid de olika projekt/aktiviteter man delar i. Vidare så har du ett samordnande ansvar för koncernens samlade e-tjänster och ska se till att alla centralt utvecklade e-tjänster och integrationer är korrekt dokumenterade.

Det vi söker är en lagspelare som kan ta jobbet på distans med engagemang och öppenhet. Som ser möjligheter och kan föreslå långsiktiga lösningar som ger bättre effektivitet för den interna organisationen och ökad service gentemot medborgarna. 

Som person är du positiv, driven, ansvarstagande, strukturerad och du har en god samarbetsförmåga. Du ska helst ha flera års dokumenterad erfarenhet av kundnära arbete inom behovsanalys, processkartläggning, kravställning, programmering och systemutveckling med inriktning på integrering av verksamhetssystem. 

Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i både tal och skrift.
B-körkort är ett krav.

erfarenhet.

Relevant akademisk utbildning alternativ erfarenhet/utbildning som bedöms likvärdig.

kvalifikationer.

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning inom programmering, data-/systemvetenskap alternativt annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdiga.
För att dessutom trivas i tjänsten behöver man tycka om att samverka med andra samt skapa goda relationer i ditt arbete. Att arbeta strukturerat, analytiskt med ett logiskt tänkande ska vara ledord för dig. Dessutom behöver du kunna tolka andras behov och idéer och från det utveckla detta till e-tjänster.

Har du tidigare erfarenhet av arbete med e-tjänstutveckling, processkartläggning samt goda kunskaper inom webbtillgänglighet samt flerårig erfarenhet av programmering inom tex. .net, HTML5/Javascript, NodeJS, Python eller Java. Kunskap om Microsoft Active Directory, Microsoft365, Azure Integration Services och RPA plattformar som t.ex. UI-Path då är detta meriterande.

Du bör ha kunskap inom de vanligaste relationsdatabaserna som SQL-server/MySQL/MariaDB och van användare av webservices för att skapa kommunikation mellan olika plattformar och verksamhetssystem/affärssystem. Det är även ett stort plus om du har erfarenhet av att använda e-tjänsteplattformar som t.ex. Open EPlattform för att bygga tjänster.

Krav:
 • B-körkort
 • Akademisk utbildning 
 • Engelska i tal och skrift
 • Svenska i tal och skrift
Meriterande:
 •  .net
 • HTML5/Javascript
 • NodeJS 
 • Python eller Java. 
 • Microsoft Active Directory
 • Microsoft365
 • Azure Integration Services och
 • RPA plattformar som t.ex. UI-Path 
 •  SQL-server/MySQL/MariaDB 
 • Open Eplattform

ansvarsområde.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:

 • Utveckla befintliga e-tjänster
 • Skapa nya e-tjänster
 • Analysera och ge förslag på långsiktiga lösningar
 • Arbeta gränsöverskridande mot interna förvaltningar samt mot kommunens invånare
 • Dokumentation
 • Driva projekt från ax till korn

ansökan.

I den här rekryteringen har Kiruna kommun valt att samarbeta med Randstad. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Tommy Norberg, som nås på telefonnummer 073-3570093 eller tommy.norberg@Randstad.se 

Varmt välkommen med din ansökan på www.randstad.se där du kan bifoga ditt CV och personliga brev. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt. Sista ansökningsdag är den  31/10-22

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-14
 • Jönköping